Vall d’Hebron incorpora un nou accelerador de radioteràpia d’última generació per garantir la màxima precisió i seguretat

L’accelerador TrueBeam és el segon equip del qual es beneficien els pacients gràcies a la donació de la Fundació Amancio Ortega a la sanitat pública catalana

30/09/2019

Els pacients de Vall d’Hebron ja es beneficien del segon equip fruit de la donació realitzada per la Fundació Amancio Ortega a Catalunya. Es tracta de l’accelerador lineal de radioteràpia TrueBeam, especialment dissenyat per al tractament de pacients de càncer de pit, pulmó, cap, coll i fetge. L’accelerador TrueBeam incorpora un sistema de control respiratori que permet veure com evoluciona la respiració del pacient durant el tractament i un sistema de radioteràpia guiada per la imatge que procura una imatge de màxima qualitat. “Amb acceleradors d’última generació com aquest garantim que als tumors se’ls hi apliqui la radiació justa que els hi cal mentre que el teixit sa rep la mínima possible, i això redueix els efectes secundaris del tractament”, exposa el Dr. Jordi Giralt, cap del Servei d’Oncologia Radioteràpica.

L’accelerador TrueBeam és el segon que incorpora Vall d’Hebron gràcies a l’acord que va firmar la Fundació Amancio Ortega amb la Generalitat per donar 47 milions d’euros per la compra d’equips de radioteràpia i de tecnologia per al cribat i el diagnòstic del càncer. El primer va ser l’accelerador Halcyon, per a tractaments de radioteràpia volumètrica de forma molt ràpida i millorant la precisió i seguretat, el primer d’aquest tipus que es va instal·lar a l’Estat.

“L’accelerador lineal TrueBeam és molt útil pels tumors de pulmó, l’abdomen superior i tot el que impliqui moviment respiratori”, comenta el Dr. Giralt. Els pacients de Vall d’Hebron ja poden beneficiar-se d’aquest nou accelerador, que millora també el confort dels pacients amb un tractament més curt i menys sorollós. 

Servei d’Oncologia Radioteràpica de Vall d’Hebron

La radioteràpia és una especialitat que requereix alta tecnologia i un equip de persones multidisciplinari. Els principals professionals que intervenen en el tractament són els oncòlegs radioteràpics; els físics, que programen els aparells perquè administrin la dosi planificada, i els tècnics de radioteràpia.

 A l’Hospital Vall d‘Hebron es tracten uns 1.800 pacients cada any, i en més del 75% d’ells s’utilitzen tècniques complexes. És el centre de referència en radioteràpia oncològica pediàtrica a Catalunya i tracta el 80% dels pacients pediàtrics catalans i molts dels casos complexos de tot l’Estat. Amb aquests nous equipaments, el servei disposarà de la tecnologia necessària per a fer tractaments d’última generació en oncologia radioteràpica.

Comparteix-lo:

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.