El Dr. Andrés Antón, guardonat amb el premi Heine – Medin Award 2019 per la seva tasca en la vigilància dels virus respiratoris

Es tracta del primer professional de l’Estat que rep aquest guardó, que distingeix la dedicació a l’estudi de les malalties infeccioses virals

23/10/2019

El Dr. Andrés Antón Pagarolas, responsable de la Unitat de Virus Respiratoris del Servei de Microbiologia de Vall d’Hebron, ha rebut el premi Heine –Medin Award al congrés anual de l’European Society for Clinical Virology (ESCV), que enguany s’ha celebrat a Copenhague (Dinamarca).

El Dr. Andrés Antón és el primer professional de l’Estat que rep aquest premi, gràcies als seus estudis i iniciatives realitzats durant els últims anys en el camp de la virologia, especialment dels virus respiratoris. “Aquest guardó ha estat possible gràcies a l’equip que tinc darrere, amb el qual estem demostrant tenir una gran capacitat per a la vigilància dels virus de la grip i altres virus respiratoris”, explica el Dr. Andrés Antón.

La Unitat de Virus Respiratoris de Vall d’Hebron, on convergeixen tasques assistencials i de recerca, treballa per a la detecció d’aquests virus respiratoris i en la caracterització  d’aquells de gran importància per a la població com els virus de la grip, el virus respiratori sincicial i els enterovirus. “No només detectem aquests virus respiratoris, sinó que els caracteritzem de manera que puguem contribuir amb les nostres dades a la seva vigilància global”, afegeix el Dr. Andrés Antón.

Actualment, Vall d’Hebron també està promovent algunes iniciatives en col·laboració amb centres d’atenció primària i amb altres hospitals terciaris per a la seva vigilància a Catalunya. Un bon exemple és la Xarxa de Vigilància Hospitalària del Virus Respiratori Sincicial a Catalunya, en la que participen aquesta temporada fins a 13 hospitals pediàtrics catalans.

Amb tot això, l’objectiu d’aquest premi, que se celebra de forma anual, és premiar la dedicació i l’esforç dels professionals sanitaris en el diagnòstic i la investigació de les malalties infeccioses virals. Una de les metes del Heine – Medin Award és adquirir i ampliar coneixements sobre les malalties d’etiologia viral i fer-ne ressò.

Un premi en honor a investigadors claus de la poliomielitis

El nom del premi, Heine – Medin,  rep el nom del cirurgià ortopèdic alemany Jacob Von Heine (1800 – 1879) i del pediatre suec Oscar Medin (1847 – 1927). Ambdós van exercir un paper clau en la investigació de la poliomielitis, una malaltia altament contagiosa causada per l’enterovirus pòlio, que pot arribar a tenir com a complicacions més greus la paràlisi, dificultat per respirar i, en el cas més extrem, fins i tot la mort. Tot i estar pràcticament erradicada a escala mundial, encara hi ha països que es veuen afectats per aquest virus, tots ells ubicats en els continents asiàtic i africà.

Share it:

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.