El Dr. Andrés Antón, guardonat amb el premi Heine – Medin Award 2019 per la seva tasca en la vigilància dels virus respiratoris

Es tracta del primer professional de l’Estat que rep aquest guardó, que distingeix la dedicació a l’estudi de les malalties infeccioses virals

23/10/2019

El Dr. Andrés Antón Pagarolas, responsable de la Unitat de Virus Respiratoris del Servei de Microbiologia de Vall d’Hebron, ha rebut el premi Heine –Medin Award al congrés anual de l’European Society for Clinical Virology (ESCV), que enguany s’ha celebrat a Copenhague (Dinamarca).

El Dr. Andrés Antón és el primer professional de l’Estat que rep aquest premi, gràcies als seus estudis i iniciatives realitzats durant els últims anys en el camp de la virologia, especialment dels virus respiratoris. “Aquest guardó ha estat possible gràcies a l’equip que tinc darrere, amb el qual estem demostrant tenir una gran capacitat per a la vigilància dels virus de la grip i altres virus respiratoris”, explica el Dr. Andrés Antón.

La Unitat de Virus Respiratoris de Vall d’Hebron, on convergeixen tasques assistencials i de recerca, treballa per a la detecció d’aquests virus respiratoris i en la caracterització  d’aquells de gran importància per a la població com els virus de la grip, el virus respiratori sincicial i els enterovirus. “No només detectem aquests virus respiratoris, sinó que els caracteritzem de manera que puguem contribuir amb les nostres dades a la seva vigilància global”, afegeix el Dr. Andrés Antón.

Actualment, Vall d’Hebron també està promovent algunes iniciatives en col·laboració amb centres d’atenció primària i amb altres hospitals terciaris per a la seva vigilància a Catalunya. Un bon exemple és la Xarxa de Vigilància Hospitalària del Virus Respiratori Sincicial a Catalunya, en la que participen aquesta temporada fins a 13 hospitals pediàtrics catalans.

Amb tot això, l’objectiu d’aquest premi, que se celebra de forma anual, és premiar la dedicació i l’esforç dels professionals sanitaris en el diagnòstic i la investigació de les malalties infeccioses virals. Una de les metes del Heine – Medin Award és adquirir i ampliar coneixements sobre les malalties d’etiologia viral i fer-ne ressò.

Un premi en honor a investigadors claus de la poliomielitis

El nom del premi, Heine – Medin,  rep el nom del cirurgià ortopèdic alemany Jacob Von Heine (1800 – 1879) i del pediatre suec Oscar Medin (1847 – 1927). Ambdós van exercir un paper clau en la investigació de la poliomielitis, una malaltia altament contagiosa causada per l’enterovirus pòlio, que pot arribar a tenir com a complicacions més greus la paràlisi, dificultat per respirar i, en el cas més extrem, fins i tot la mort. Tot i estar pràcticament erradicada a escala mundial, encara hi ha països que es veuen afectats per aquest virus, tots ells ubicats en els continents asiàtic i africà.

Comparteix-lo:

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.