El Dr. Tabernero, el Dr. Montalbán i la Dra. Felip, entre els científics més citats del món

Per elaborar el rànquing, The Web of Science Group fa servir el recompte de cites durant l’última dècada per identificar els investigadors més influents en diferents disciplines científiques i ciències socials.

19/11/2019

The Web of Science Group, una companyia relacionada amb Clarivate Analytics, publica anualment, i des de fa sis anys, un rànquing dels científics més citats del món durant l’últim any. Per elaborar-lo es fa servir el recompte de cites durant l’última dècada per identificar els investigadors més influents en diferents disciplines científiques i ciències socials.

Una vegada més, Vall d’Hebron té tres dels seus investigadors: el Dr. Josep Tabernero, Cap del Servei d'Oncologia Mèdica de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron i director del Vall d’Hebron Institut d’Oncologia (VHIO); el Dr. Xavier Montalbán, Cap del Servei de Neuroimmunologia Clínica de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, director del Centre d'Esclerosi Múltiple de Catalunya (Cemcat) i cap del Grup de Recerca en Neuroimmunologia Clínica i la Dra. Enriqueta Felip, Cap de Secció del Servei d’Oncologia Mèdica i Responsable de la Unitat de Tumors Toràcics de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron i investigadora principal del Grup de Tumors Toràcics i Càncer de Cap i Coll del VHIO.

El Dr. Josep Tabernero és reconegut com un dels investigadors més citats en la categoria de medicina clínica, que enguany inclou un total de 895 investigadors, juntament amb la Dra. Enriqueta Felip. En aquesta mateixa categoria hi ha nou investigadors més que treballen en centres de l’Estat, la majoria també oncòlegs. Pel que fa al Dr. Xavier Montalbán, ha estat inclòs en la categoria de neurociència i comportament. Per segon any consecutiu, Espanya es manté al top ten dels països amb més investigadors del rànquing, amb un total de 116, que suposen l’1,9% del total dels més citats.

En total, al rànquing que publica Clarivate Analytics hi ha 6.008 investigadors altament citats: 3.517 en 21 camps de recerca diferents i 2.491 en la categoria de camps creuats. Alguns d’aquests investigadors apareixen a més d’una categoria, la qual cosa fa que siguin finalment 6.216 registres. En aquesta llista s’inclouen 23 guardonats amb el Premi Nobel, entre els quals, tres dels anunciats aquest mateix any: el Dr. Gregg L. Semenza, de la Universitat Johns Hopkins, que va rebre el Nobel de Medicina; John B. Goodenough, de la Universitat de Texas, premiat en la categoria de Química, i Esther Duflo, de l’Institut Tecnològic de Massachusetts, en Economia. També s’inclouen 57 Carivate Analytics Citation Laureates, persones que, a través de l’anàlisi de citacions, aquesta empresa ha identificat com a investigadors “de classe Nobel” i potencials guanyadors en el futur del prestigiós guardó.

Les dades utilitzades per a aquesta anàlisi han inclòs els articles científics més citats, publicats en revistes indexades de diferents disciplines a Web of Science durant els últims deu anys. Els documents altament citats es defineixen com aquells que es classifiquen en l’1 % superior al Essential Science Indicators (ESI).

Share it:

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.