La Unitat d’Atenció Pal·liativa Pediàtrica i al Pacient Crònic Complex Pediàtric rep un premi Mejores Ideas de Diario Médico

El projecte, impulsat per la Fundació d'Oncologia Infantil Enriqueta Villavecchia, té l'objectiu de donar suport als nens amb malalties complexes i avançades i acompanyar-los al final de la seva vida.

26/11/2019

La Unitat d’Atenció Pal·liativa Pediàtrica i al Pacient Crònic Complex Pediàtric de Vall d’Hebron va rebre ahir un premi #MejoresIdeasDM per la seva feina en el projecte Compta amb mi, que impulsa la Fundació d'Oncologia Infantil Enriqueta Villavecchia juntament amb quatre hospitals catalans més, per donar suport als nens amb malalties complexes i avançades i acompanyar-los al final de la seva vida. El premi, promogut per Diario Médico, reconeix la feina dels professionals, institucions i empreses que han contribuït a la millora de la medicina i l’assistència sanitària.

Concretament, la Fundació cobreix els costos d’incorporar un treballador social i una psicòloga a la feina diària de la Unitat d’Atenció Pal·liativa Pediàtrica i al Pacient Crònic Complex Pediàtric, que s’afegeixen als dos pediatres i dues infermeres amb què compta l’equip. Com explica el Dr. Andrés Morgenstern, cap de la Unitat: “El nostre enfocament d’atenció al nen és holístic. Entre els metges, les infermeres i l'equip psicosocial s'atenen els problemes mèdics, s'ofereix un acompanyament assistencial més proper i de recolzament a tota la família, suport emocional, orientació en la relació amb l’escola, assessorament en la gestió dels recursos materials i econòmics, etc.”.

Vall d’Hebron, com a hospital referent en pacients pediàtrics, atén molta complexitat i la supervivència a vegades no és possible. Per això, la Unitat dona resposta a aquests nens i nenes i a les seves famílies tant des de l’Hospital Infantil com al domicili del pacient. “La nostra unitat no és especialista en la patologia concreta que pateix l’infant, sinó que som especialistes en el nen i en la seva família per ajudar-los a gestionar els símptomes i la presa de decisions i acompanyar-los al final de la vida”, afirma el Dr. Morgenstern.

Share it:

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.