Móra d’Ebre se solidaritza amb la recerca del càncer infantil

El finançament obtingut per l’associació Matem lo bitxo a la cinquena edició de la Festa de la Clotxa es destinarà a la recerca del càncer infantil del VHIR

02/12/2019

L’associació Matem lo bitxo va acollir els passats 16 i 17 de Novembre la cinquena edició de la Festa de la Clotxa, un acte per augmentar la consciència de la problemàtica del càncer infantil i donar suport a les activitats de recerca que porten a terme al Grup de Recerca Translacional del Càncer en la Infància i l’Adolescència del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR).

La Dra. Ariadna Boloix, el Marc Masanas i el Dr. Miquel Segura, en representació del grup de recerca, van ser testimonis de la participació massiva dels veïns de Móra d'Ebre i de les poblacions properes, així com de la participació de desenes d’entitats col·laboradores públiques i privades en els diferents esdeveniments i activitats de “La Clotxa 5.0”, que van fer possible la recaptació 4.228,48 euros.

El grup de recerca va oferir un taller científic educatiu destinat a tots els públics i en especial als més petits que consistia en un assaig de viabilitat cel·lular simulant l’acció dels fàrmacs antitumorals. Els participants podien tenyir les cèl·lules tractades prèviament amb fàrmacs i mirar-les després al microscopi per veure com aquests fàrmacs afecten el creixement de les cèl·lules tumorals.

El finançament obtingut es destinarà a la consolidació de la recerca del grup i a l’atracció i retenció del personal investigador.

Podeu trobar més informació de l’associació i les seves activitats en aquest enllaç

Share it:

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.