Móra d’Ebre se solidaritza amb la recerca del càncer infantil

El finançament obtingut per l’associació Matem lo bitxo a la cinquena edició de la Festa de la Clotxa es destinarà a la recerca del càncer infantil del VHIR

02/12/2019

L’associació Matem lo bitxo va acollir els passats 16 i 17 de Novembre la cinquena edició de la Festa de la Clotxa, un acte per augmentar la consciència de la problemàtica del càncer infantil i donar suport a les activitats de recerca que porten a terme al Grup de Recerca Translacional del Càncer en la Infància i l’Adolescència del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR).

La Dra. Ariadna Boloix, el Marc Masanas i el Dr. Miquel Segura, en representació del grup de recerca, van ser testimonis de la participació massiva dels veïns de Móra d'Ebre i de les poblacions properes, així com de la participació de desenes d’entitats col·laboradores públiques i privades en els diferents esdeveniments i activitats de “La Clotxa 5.0”, que van fer possible la recaptació 4.228,48 euros.

El grup de recerca va oferir un taller científic educatiu destinat a tots els públics i en especial als més petits que consistia en un assaig de viabilitat cel·lular simulant l’acció dels fàrmacs antitumorals. Els participants podien tenyir les cèl·lules tractades prèviament amb fàrmacs i mirar-les després al microscopi per veure com aquests fàrmacs afecten el creixement de les cèl·lules tumorals.

El finançament obtingut es destinarà a la consolidació de la recerca del grup i a l’atracció i retenció del personal investigador.

Podeu trobar més informació de l’associació i les seves activitats en aquest enllaç

Comparteix-lo:

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.