Vall d’Hebron celebra el I Preceptorship en Intel·ligència Artificial i Salut

A la jornada es van introduir els conceptes machine learning i xarxes neuronals i es va analitzar l’impacte social de la robòtica.

28/01/2020

L'Hospital Universitari Vall d'Hebron ha celebrat el I Preceptorship en Intel·ligència Artificial i Salut, organitzat pel Servei de Reumatologia de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron. Més de 100 inscrits, entre professionals de la salut i investigadors en ciències de la salut, van participar en aquesta iniciativa pionera que va comptar amb ponents i moderadors referents en el camp de la intel·ligència artificial en l’àmbit de la salut provinents de diferents sectors com ara les universitats, hospitals i empreses.

El Dr. Joan X. Comella, director del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR), va inaugurar la jornada explicant com la intel·ligència artificial ja a dia d’avui és present en el camp de la salut i com revolucionarà en els propers anys la medicina millorant la qualitat de vida dels pacients.

Segons explica la Dra. Sara Marsal, cap del Servei de Reumatologia i coordinadora de la jornada, l’objectiu era “que tots els assistents, tant investigadors com professionals de la salut, adquirissin conceptes fonamentals de la intel·ligència artificial”.

A la jornada també es van introduir els conceptes machine learning i xarxes neuronals i es va analitzar l’impacte social de la robòtica. “També es van presentar les aplicacions de la intel·ligència artificial en la salut, com millorarà la salut la intel·ligència artificial, com fer millors diagnòstics amb l’ajuda d’algoritmes i diversos aspectes del processament del llenguatge mèdic escrit”, detalla la Dra. Marsal.

Les sessions van originar un debat molt interessant entre ponents i assistents que va posar de manifest la necessitat d’organitzar una segona edició.

Share it:

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vhebron.net, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.