Vall d’Hebron celebra el I Preceptorship en Intel·ligència Artificial i Salut

A la jornada es van introduir els conceptes machine learning i xarxes neuronals i es va analitzar l’impacte social de la robòtica.

28/01/2020

L'Hospital Universitari Vall d'Hebron ha celebrat el I Preceptorship en Intel·ligència Artificial i Salut, organitzat pel Servei de Reumatologia de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron. Més de 100 inscrits, entre professionals de la salut i investigadors en ciències de la salut, van participar en aquesta iniciativa pionera que va comptar amb ponents i moderadors referents en el camp de la intel·ligència artificial en l’àmbit de la salut provinents de diferents sectors com ara les universitats, hospitals i empreses.

El Dr. Joan X. Comella, director del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR), va inaugurar la jornada explicant com la intel·ligència artificial ja a dia d’avui és present en el camp de la salut i com revolucionarà en els propers anys la medicina millorant la qualitat de vida dels pacients.

Segons explica la Dra. Sara Marsal, cap del Servei de Reumatologia i coordinadora de la jornada, l’objectiu era “que tots els assistents, tant investigadors com professionals de la salut, adquirissin conceptes fonamentals de la intel·ligència artificial”.

A la jornada també es van introduir els conceptes machine learning i xarxes neuronals i es va analitzar l’impacte social de la robòtica. “També es van presentar les aplicacions de la intel·ligència artificial en la salut, com millorarà la salut la intel·ligència artificial, com fer millors diagnòstics amb l’ajuda d’algoritmes i diversos aspectes del processament del llenguatge mèdic escrit”, detalla la Dra. Marsal.

Les sessions van originar un debat molt interessant entre ponents i assistents que va posar de manifest la necessitat d’organitzar una segona edició.

Comparteix-lo:

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.