El Servei de Diagnòstic per la Imatge i Medicina Nuclear obre les portes als futurs emprenedors en salut del d·HEALTH Barcelona

L'estada a Vall d'Hebron dels estudiants seleccionats arrencarà el 24 de febrer i finalitzarà el 17 d'abril.

29/01/2020

Fer una immersió en un hospital de referència per tal de detectar necessitats clíniques no resoltes o protocols susceptibles de ser millorats és l’objectiu del programa de postgrau d·HEALTH Barcelona, impulsat per Biocat dins la seva línia de desenvolupament de talent Moebio. Els futurs emprenedors i innovadors en el sector de la salut  que participen en el d·HEALTH Barcelona viuen el dia a dia d’un hospital per tal de dissenyar solucions i projectes viables que repercuteixin en un major benestar dels pacients. Enguany, els estudiants seleccionats faran una immersió al Servei de Diagnòstic per la Imatge i Medicina Nuclear de Vall d’Hebron, que arrencarà el 24 de febrer i finalitzarà el 17 d’abril.

“L’estada dels fellows del d·HEALTH Barcelona és molt positiva, per a nosaltres és una oportunitat comptar amb un punt de vista extern i de persones que procedeixen de disciplines acadèmiques molt diferents, ens ajuden a identificar punts de millora i reptes”, explica el Dr. Manel Escobar, Director Clínic del Servei de Diagnòstic per la Imatge i Medicina Nuclear de l'Hospital Vall d'Hebron.

Els participants del programa d·HEALTH Barcelona que facin la seva estada formativa a Vall d’Hebron tindran ocasió de conèixer l’àrea de Radiologia Intervencionista. També descobriran els nous reptes que planteja el camp de radiologia de la dona i els darrers avenços en intel·ligència artificial aplicada a la radiologia. “Els fellows del d·HEALTH Barcelona veuran de primera mà com la radiologia intervencionista s’aplica al tractament de l’ictus isquèmic i hemorràgic, per exemple”, detalla el Dr. Manel Escobar. Altres projectes innovadors del Servei de Diagnòstic per la Imatge i Medicina Nuclear de Vall d’Hebron són els relatius a la intel·ligència artificial en l’anàlisi d’anomalies de radiografies de tòrax i TAC per tal d’identificar càncer de pulmó de forma precoç.

La passada edició, al Servei de Psiquiatria de Vall d’Hebron

En la passada edició, els participants del programa d·HEALTH Barcelona van identificar prop de 1.000 necessitats clíniques no resoltes en diferents hospitals catalans al llarg del 2019. A Vall d’Hebron, quatre participants (una enginyera biomèdica, un optometrista, una biòloga i un professional de màrqueting) van fer l’estada al Servei de Psiquiatria.  A partir de la seva immersió clínica van desenvolupar una plataforma digital per detectar i predir les recaigudes en pacients amb trastorn bipolar.

Share it:

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.