El Servei de Diagnòstic per la Imatge i Medicina Nuclear obre les portes als futurs emprenedors en salut del d·HEALTH Barcelona

L'estada a Vall d'Hebron dels estudiants seleccionats arrencarà el 24 de febrer i finalitzarà el 17 d'abril.

29/01/2020

Fer una immersió en un hospital de referència per tal de detectar necessitats clíniques no resoltes o protocols susceptibles de ser millorats és l’objectiu del programa de postgrau d·HEALTH Barcelona, impulsat per Biocat dins la seva línia de desenvolupament de talent Moebio. Els futurs emprenedors i innovadors en el sector de la salut  que participen en el d·HEALTH Barcelona viuen el dia a dia d’un hospital per tal de dissenyar solucions i projectes viables que repercuteixin en un major benestar dels pacients. Enguany, els estudiants seleccionats faran una immersió al Servei de Diagnòstic per la Imatge i Medicina Nuclear de Vall d’Hebron, que arrencarà el 24 de febrer i finalitzarà el 17 d’abril.

“L’estada dels fellows del d·HEALTH Barcelona és molt positiva, per a nosaltres és una oportunitat comptar amb un punt de vista extern i de persones que procedeixen de disciplines acadèmiques molt diferents, ens ajuden a identificar punts de millora i reptes”, explica el Dr. Manel Escobar, Director Clínic del Servei de Diagnòstic per la Imatge i Medicina Nuclear de l'Hospital Vall d'Hebron.

Els participants del programa d·HEALTH Barcelona que facin la seva estada formativa a Vall d’Hebron tindran ocasió de conèixer l’àrea de Radiologia Intervencionista. També descobriran els nous reptes que planteja el camp de radiologia de la dona i els darrers avenços en intel·ligència artificial aplicada a la radiologia. “Els fellows del d·HEALTH Barcelona veuran de primera mà com la radiologia intervencionista s’aplica al tractament de l’ictus isquèmic i hemorràgic, per exemple”, detalla el Dr. Manel Escobar. Altres projectes innovadors del Servei de Diagnòstic per la Imatge i Medicina Nuclear de Vall d’Hebron són els relatius a la intel·ligència artificial en l’anàlisi d’anomalies de radiografies de tòrax i TAC per tal d’identificar càncer de pulmó de forma precoç.

La passada edició, al Servei de Psiquiatria de Vall d’Hebron

En la passada edició, els participants del programa d·HEALTH Barcelona van identificar prop de 1.000 necessitats clíniques no resoltes en diferents hospitals catalans al llarg del 2019. A Vall d’Hebron, quatre participants (una enginyera biomèdica, un optometrista, una biòloga i un professional de màrqueting) van fer l’estada al Servei de Psiquiatria.  A partir de la seva immersió clínica van desenvolupar una plataforma digital per detectar i predir les recaigudes en pacients amb trastorn bipolar.

Comparteix-lo:

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.