La Unitat de Cefalea inaugura un cicle de webinars per a pacients davant la pandèmia de COVID-19

La iniciativa compta amb el suport de l’Aliança Europea de Migranya i Mal de Cap (EMHA, en les seves sigles en anglès).

28/04/2020

La Unitat de Cefalea i el Migraine Adaptive Brain Center de Vall d’Hebron, amb la Dra. Patricia Pozo-Rosich al capdavant, han posat en marxa un cicle de webinars per a pacients, amb el suport de l’Aliança Europea de Migranya i Mal de Cap (EMHA, en les seves sigles en anglès), obert a participants de tota Europa i Llatinoamèrica.

El primer webinar tindrà lloc el pròxim 30 d’abril i abordarà l’impacte de la COVID-19 en la migranya i altres cefalees. Segons el Center for Disease Control and Prevention (CDC) dels Estats Units, la cefalea és un dels símptomes principals a tenir en compte en la COVID-19. "Probablement és per una activació del sistema trigeminovascular produïda directament pel SARS-CoV-2 o secundària, a causa de la sensibilització perifèrica per una neuroinflamació a l’endoteli de les mateixes cavitats nasals”, explica la Dra. Patricia Pozo-Rosich.

El primer webinar no només explicarà per què la cefalea és freqüent en els pacients amb COVID-19: també donarà pautes als malalts crònics de migranya de com comportar-se durant el confinament i consells pràctics per minimitzar el seu impacte negatiu en la patologia. Al llarg de la sessió, s’aclarirà si existeixen riscos específics per aquells que estan en tractament preventiu de migranya i tenen COVID-19. 

Obert a la participació de 250 pacients, prèvia inscripció a través d’un formulari online,  el webinar té un caràcter eminentment pràctic i resoldrà les qüestions que plantegin via online. “Es tracta de proporcionar una finestra de comunicació amb els nostres pacients, ara que és més complicat respondre als seus dubtes pels canals habituals”, reflexiona la Dra. Patricia Pozo-Rosich.

Aquests webinars són iniciativa de la Unitat de Cefalea de Vall d’Hebron i el Migraine Adaptive Brain Center, inaugurat l’octubre passat amb el suport de "la Caixa". S’inscriuen dins l’aposta de Vall d’Hebron per l’educació i l’empoderament dels pacients amb migranya, en la qual el coneixement de la malaltia i uns hàbits de vida saludables són fonamentals. Un cop se celebrin, els webinars quedaran penjats en la web de Vall d’Hebron per a la seva consulta.

Share it:

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.