La Unitat de Cefalea inaugura un cicle de webinars per a pacients davant la pandèmia de COVID-19

La iniciativa compta amb el suport de l’Aliança Europea de Migranya i Mal de Cap (EMHA, en les seves sigles en anglès).

28/04/2020

La Unitat de Cefalea i el Migraine Adaptive Brain Center de Vall d’Hebron, amb la Dra. Patricia Pozo-Rosich al capdavant, han posat en marxa un cicle de webinars per a pacients, amb el suport de l’Aliança Europea de Migranya i Mal de Cap (EMHA, en les seves sigles en anglès), obert a participants de tota Europa i Llatinoamèrica.

El primer webinar tindrà lloc el pròxim 30 d’abril i abordarà l’impacte de la COVID-19 en la migranya i altres cefalees. Segons el Center for Disease Control and Prevention (CDC) dels Estats Units, la cefalea és un dels símptomes principals a tenir en compte en la COVID-19. "Probablement és per una activació del sistema trigeminovascular produïda directament pel SARS-CoV-2 o secundària, a causa de la sensibilització perifèrica per una neuroinflamació a l’endoteli de les mateixes cavitats nasals”, explica la Dra. Patricia Pozo-Rosich.

El primer webinar no només explicarà per què la cefalea és freqüent en els pacients amb COVID-19: també donarà pautes als malalts crònics de migranya de com comportar-se durant el confinament i consells pràctics per minimitzar el seu impacte negatiu en la patologia. Al llarg de la sessió, s’aclarirà si existeixen riscos específics per aquells que estan en tractament preventiu de migranya i tenen COVID-19. 

Obert a la participació de 250 pacients, prèvia inscripció a través d’un formulari online,  el webinar té un caràcter eminentment pràctic i resoldrà les qüestions que plantegin via online. “Es tracta de proporcionar una finestra de comunicació amb els nostres pacients, ara que és més complicat respondre als seus dubtes pels canals habituals”, reflexiona la Dra. Patricia Pozo-Rosich.

Aquests webinars són iniciativa de la Unitat de Cefalea de Vall d’Hebron i el Migraine Adaptive Brain Center, inaugurat l’octubre passat amb el suport de "la Caixa". S’inscriuen dins l’aposta de Vall d’Hebron per l’educació i l’empoderament dels pacients amb migranya, en la qual el coneixement de la malaltia i uns hàbits de vida saludables són fonamentals. Un cop se celebrin, els webinars quedaran penjats en la web de Vall d’Hebron per a la seva consulta.

Comparteix-lo:

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.