Avui, 5 de juny, ens sumem al Dia Mundial del Medi Ambient

A Vall d'Hebron impulsem la millora del medi ambient dissenyant plans d’acció per reduir, reutilitzar i reciclar.

04/06/2020

El Vall d'Hebron Barcelona Hospital Campus des de fa anys aposta pel medi ambient i la sostenibilitat amb l’aplicació de mesures que limiten l’impacte de residus i emissions. Per això, una vegada més ens sumem al Dia Mundial del Medi Ambient, que se celebra avui, 5 de juny.

A Vall d'Hebron creiem en els petits canvis per aconseguir grans objectius. Per això impulsem la millora del medi ambient dissenyant plans d’acció per reduir, reutilitzar i reciclar, com ara la instal·lació d’illes de reciclatge en punts clau de l’Hospital. Es tracta d’illes per a residus orgànics, plàstic i paper, amb l’objectiu de motivar el reciclatge entre els usuaris.

La mobilitat sostenible és un punt clau per reduir la contaminació ambiental i acústica. En aquesta línia, a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron ja tenim una flota de quatre cotxes elèctrics per a la ciutat de Barcelona (properament n’incorporarem un cinquè) i dos cotxes que funcionen amb gas liquat, sistema que proporciona més autonomia i que permet donar servei a tot Catalunya. A més, els propers mesos incorporarem també una nova furgoneta elèctrica per a l’equip de manteniment. El Campus disposa d’un punt de recàrrega propi per a tots aquests vehicles.

Recentment s’han instal·lat unes pantalles de televisió als menjadors dels professionals del Campus per comunicar-los tot el que sigui necessari. Aquest nou canal de comunicació directa permet deixar d’imprimir a les estovalles de paper del menjador, que fins ara s’aprofitaven per informar als professionals de tot el que es necessitava.

Una altra de les accions dutes a terme l’últim any és la substitució de les bosses de plàstic del Servei de Farmàcia de l’Hospital Infantil per bosses reutilitzables en la dispensació de medicaments. L’acció fomenta la sostenibilitat a través d’una bossa reutilitzable, resistent, higiènica i lleugera. A més, compta amb un disseny que preserva la intimitat i confidencialitat dels medicaments que conté al seu interior. Paral·lelament, cadascuna d’aquestes bosses ve acompanyada d’un tríptic que, sota l’eslògan “Jo cuido el planeta. I tu?”, anima a l’usuari a utilitzar-les i busca conscienciar sobre l’eliminació del plàstic en l’activitat diària del ciutadà per afavorir la protecció del medi ambient.

Share it:

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.