Avui, 5 de juny, ens sumem al Dia Mundial del Medi Ambient

A Vall d'Hebron impulsem la millora del medi ambient dissenyant plans d’acció per reduir, reutilitzar i reciclar.

04/06/2020

El Vall d'Hebron Barcelona Hospital Campus des de fa anys aposta pel medi ambient i la sostenibilitat amb l’aplicació de mesures que limiten l’impacte de residus i emissions. Per això, una vegada més ens sumem al Dia Mundial del Medi Ambient, que se celebra avui, 5 de juny.

A Vall d'Hebron creiem en els petits canvis per aconseguir grans objectius. Per això impulsem la millora del medi ambient dissenyant plans d’acció per reduir, reutilitzar i reciclar, com ara la instal·lació d’illes de reciclatge en punts clau de l’Hospital. Es tracta d’illes per a residus orgànics, plàstic i paper, amb l’objectiu de motivar el reciclatge entre els usuaris.

La mobilitat sostenible és un punt clau per reduir la contaminació ambiental i acústica. En aquesta línia, a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron ja tenim una flota de quatre cotxes elèctrics per a la ciutat de Barcelona (properament n’incorporarem un cinquè) i dos cotxes que funcionen amb gas liquat, sistema que proporciona més autonomia i que permet donar servei a tot Catalunya. A més, els propers mesos incorporarem també una nova furgoneta elèctrica per a l’equip de manteniment. El Campus disposa d’un punt de recàrrega propi per a tots aquests vehicles.

Recentment s’han instal·lat unes pantalles de televisió als menjadors dels professionals del Campus per comunicar-los tot el que sigui necessari. Aquest nou canal de comunicació directa permet deixar d’imprimir a les estovalles de paper del menjador, que fins ara s’aprofitaven per informar als professionals de tot el que es necessitava.

Una altra de les accions dutes a terme l’últim any és la substitució de les bosses de plàstic del Servei de Farmàcia de l’Hospital Infantil per bosses reutilitzables en la dispensació de medicaments. L’acció fomenta la sostenibilitat a través d’una bossa reutilitzable, resistent, higiènica i lleugera. A més, compta amb un disseny que preserva la intimitat i confidencialitat dels medicaments que conté al seu interior. Paral·lelament, cadascuna d’aquestes bosses ve acompanyada d’un tríptic que, sota l’eslògan “Jo cuido el planeta. I tu?”, anima a l’usuari a utilitzar-les i busca conscienciar sobre l’eliminació del plàstic en l’activitat diària del ciutadà per afavorir la protecció del medi ambient.

Comparteix-lo:

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.