Vall d’Hebron tracta amb èxit a una nena d’un any amb patologia pulmonar greu prèvia amb la COVID-19

La nena, que en l’actualitat té catorze mesos, pateix una pneumopatia intersticial, una malaltia genètica que afecta els pulmons.

07/06/2020

La Noa ha superat el coronavirus, després d’estar ingressada a l’UCI pediàtrica de Vall d’Hebron durant dues setmanes i ja està amb els seus pares a Amposta. La nena, que en l’actualitat té catorze mesos, pateix una pneumopatia intersticial, una malaltia genètica que afecta els pulmons, i va néixer prematurament. El passat 16 de març va ingressar per la COVID-19 a  l’Hospital Joan XXIII de Tarragona i cinc dies després va ser derivada a Vall d’Hebron en empitjorar i presentar afectació cardíaca. “La pacient va estar amb ventilació mecànica, tenia pneumònia als dos pulmons a causa de la COVID-19 i va fer un quadre greu poc freqüent en pacients pediàtrics”, explica el Dr. Joan Balcells, cap de l’UCI pediàtrica de Vall d’Hebron. Durant el temps que va estar ingressada a  l’UCI, la funció de l’equip d’infermeria va ser crucial en l’acompanyament de la pacient i en facilitar als pares informació sobre l'evolució del seu estat de forma diària.   

“Tot i la seva greu afectació pulmonar de base, la Noa va presentar una bona evolució clínica, fet que diferencia als pacients pediàtrics dels adults els quals, malauradament, acostumen a presentar un pronòstic molt pitjor partint de circumstàncies similars”, reflexiona el Dr. Pere Soler, cap de Malalties Infeccioses i Immudeficiències de Pediatria de Vall d'Hebron.

Després de dues setmanes a l’UCI de Vall d’Hebron la Noa va millorar i va ser derivada de nou a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona, més a prop del seu domicili. En l’actualitat ja està donada d’alta a casa, un cop superada la COVID-19. La pacient ha fet rehabilitació per acabar-se de recuperar de l’atròfia per desús de la musculatura després de l’ingrés hospitalari. “A partir d’ara haurem de veure com evoluciona, valorarem quin ha estat l’impacte de la COVID-19 en el seu pulmó, i seguirem el desenvolupament de la seva afectació respiratòria”, explica la Dra. Alba Torrent, pneumòloga pediàtrica de Vall d’Hebron. Els seus pares expressen el seu agraïment a tot el personal sanitari que va atendre-la durant tot aquest temps.

29 pacients pediàtrics amb COVID-19

Durant la pandèmia de COVID-19, a l’Hospital Infantil Vall d’Hebron han estat atesos un total de 29 pacients, dels quals 23 han requerit ingrés hospitalari (amb una mitjana d’ingrés d’onze dies), 12 suport respiratori i set ingressos a la Unitat de Cures Intensives Pediàtriques, quatre d’ells amb ventilació mecànica.  Tots els pacients han tingut una bona evolució clínica. A l’Hospital Infantil es va crear una unitat específica d’atenció als pacients amb la COVID19 que va permetre oferir-los una atenció de qualitat i evitar brots intrahospitalaris que poguessin afectar altres pacients i/o els professionals que els atenien.

Share it:

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.