La Dra. Mar Tintoré, nomenada vicepresidenta del Comitè Europeu per al Tractament i la Recerca en Esclerosi Múltiple (ECTRIMS)

Es tracta de la societat professional més gran del món dedicada a la recerca i el tractament de l’esclerosi múltiple.

07/10/2020

La Dra. Mar Tintoré, neuròloga del Servei de Neurologia de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, investigadora principal del grup de recerca en Neuroimmunologia Clínica del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR) i coordinadora assistencial del Centre d’Esclerosi Múltiple de Catalunya (Cemcat), ha estat nomenada vicepresidenta del Comitè Europeu per al Tractament i la Recerca en Esclerosi Múltiple (ECTRIMS, en les seves sigles en anglès). Es tracta de la societat professional més gran del món dedicada a aprofundir en el coneixement (educació i divulgació), la investigació i el tractament de l’esclerosi múltiple (EM), en benefici dels pacients que pateixen aquesta malaltia. El nomenament es va produir durant el darrer congrés mundial de la societat, que va celebrar-se de forma virtual de l’11 al 13 de setembre a causa de la pandèmia de COVID-19. Ocuparà el càrrec durant dos anys més i després, de forma automàtica d’acord amb els estatuts de la societat, es convertirà en presidenta de l’ECTRIMS. El congrés anual de l’ECTRIMS aplega més de 10.000 professionals de la salut al voltant de l’EM.

“És un gran honor i una responsabilitat enorme assumir la vicepresidència de lECTRIMS en una època que presenta tants reptes. És fonamental que la recerca i lactivitat docent en esclerosi múltiple no es vegi frenada en un context de SARS-CoV-2 , que dificulta lintercanvi de persones”, reflexiona la Dra. Mar Tintoré. A més del congrés anual, ECTRIMS organitza escoles d’estiu i d’hivern i diferents tallers i compta amb un ampli programa de beques per a especialistes en esclerosi múltiple.

El Dr. Xavier Montalban, cap del Servei de Neurologia de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, cap del grup de recerca en Neuroimmunologia Clínica del VHIR i director del Cemcat, va ser President de l’ECTRIMS en el període 2014-2016 i va ser president del Comitè Organitzador del congrés d’ECTRIMS de 2015 que es va celebrar a Barcelona, el primer a superar els 9.000 professionals inscrits.

ECTRIMS és la societat professional més gran del món dedicada a aprofundir en el coneixement (educació i divulgació), la investigació i el tractament de l’esclerosi múltiple

Share it:

Related news

Related professionals

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.