Revolució Shiwa, un conte infantil per ajudar a la investigació de l'espina bífida

Noemí Font, autora del llibre, donarà els beneficis a un projecte transversal sobre espina bífida per nadons i nens del grup de recerca de Medicina Materna i Fetal del  Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR).

20/11/2020

Dirigit a nens d’entre 4 i 7 anys, Revolució Shiwa explica la història de la Joana, una nena de 5 anys amb mobilitat reduïda. El llibre no pretén explicar la malaltia o la discapacitat, si no presentar una història d’aventures en l’entorn hospitalari, amb uns protagonistes amb unes característiques especials que, lluny d’adoptar una actitud de desànim, fan front a la vida amb molta empenta. A la Joana li encanta la música. Quan escolta una cançó bonica és capaç d’imaginar-se coses increïbles i, si està amoïnada o té por, la música l’ajuda a tornar a la calma. En aquest relat, ha d’anar al metge a fer-se unes proves i a través de la cançó “Shiwa” de Love of Lesbian té un somni increïble que la duu a imaginar-se transformar coses de l’entorn hospitalari que no li agraden. L’acompanyen en aquesta historia el Denis, la Núria i l’Aleix.

Noemí Font és l’autora d’aquest conte i Jorgina Juvé s’ha encarregat de les il·lustracions. La Noemí és mestre de música a Barcelona i mare d’una nena diagnosticada amb l’espina bífida. La idea d’escriure aquest llibre li va sorgir quan va comprovar que hi ha molt pocs llibres infantils amb protagonistes amb cadira de rodes i va decidir-se a escriure ella un conte d’aventures amb una protagonista inspirada en la seva filla.  L’autora donarà els beneficis per drets d’autora al Vall d'Hebron Institut de Recerca (VHIR), a un programa transversal de recerca (PTR) sobre espina bífida per nadons i nens del grup de recerca de Medicina Materna i Fetal. El VHIR va posar en marxa el 2017 el Centre d’Espina Bífida per a la recerca, tractament intrauterí i seguiment a llarg termini. El centre està coordinat per la Dra. Elena Carreras, cap del grup de Medicina Materna i Fetal del VHIR i del Servei d’Obstetrícia de Vall d’Hebron, i el Dr. Manuel López, cap de cirurgia pediàtrica de Vall d’Hebron i cap del Grup de Recerca CIBBIM-Nanomedicina. Bioenginyeria, teràpia cel·lular i cirurgia en malformacions congènites del VHIR,  i compta amb la participació de 9 grups de recerca.

El llibre es pot trobar en català i castellà a les llibreries o es pot adquirir a través del següent web:

https://www.excellenceditorial.com/producto/la-revolucion-shiwa/

https://www.excellenceditorial.com/ca/producto/la-revolucio-shiwa/

Share it:

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.