Revolució Shiwa, un conte infantil per ajudar a la investigació de l'espina bífida

Noemí Font, autora del llibre, donarà els beneficis a un projecte transversal sobre espina bífida per nadons i nens del grup de recerca de Medicina Materna i Fetal del  Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR).

20/11/2020

Dirigit a nens d’entre 4 i 7 anys, Revolució Shiwa explica la història de la Joana, una nena de 5 anys amb mobilitat reduïda. El llibre no pretén explicar la malaltia o la discapacitat, si no presentar una història d’aventures en l’entorn hospitalari, amb uns protagonistes amb unes característiques especials que, lluny d’adoptar una actitud de desànim, fan front a la vida amb molta empenta. A la Joana li encanta la música. Quan escolta una cançó bonica és capaç d’imaginar-se coses increïbles i, si està amoïnada o té por, la música l’ajuda a tornar a la calma. En aquest relat, ha d’anar al metge a fer-se unes proves i a través de la cançó “Shiwa” de Love of Lesbian té un somni increïble que la duu a imaginar-se transformar coses de l’entorn hospitalari que no li agraden. L’acompanyen en aquesta historia el Denis, la Núria i l’Aleix.

Noemí Font és l’autora d’aquest conte i Jorgina Juvé s’ha encarregat de les il·lustracions. La Noemí és mestre de música a Barcelona i mare d’una nena diagnosticada amb l’espina bífida. La idea d’escriure aquest llibre li va sorgir quan va comprovar que hi ha molt pocs llibres infantils amb protagonistes amb cadira de rodes i va decidir-se a escriure ella un conte d’aventures amb una protagonista inspirada en la seva filla.  L’autora donarà els beneficis per drets d’autora al Vall d'Hebron Institut de Recerca (VHIR), a un programa transversal de recerca (PTR) sobre espina bífida per nadons i nens del grup de recerca de Medicina Materna i Fetal. El VHIR va posar en marxa el 2017 el Centre d’Espina Bífida per a la recerca, tractament intrauterí i seguiment a llarg termini. El centre està coordinat per la Dra. Elena Carreras, cap del grup de Medicina Materna i Fetal del VHIR i del Servei d’Obstetrícia de Vall d’Hebron, i el Dr. Manuel López, cap de cirurgia pediàtrica de Vall d’Hebron i cap del Grup de Recerca CIBBIM-Nanomedicina. Bioenginyeria, teràpia cel·lular i cirurgia en malformacions congènites del VHIR,  i compta amb la participació de 9 grups de recerca.

El llibre es pot trobar en català i castellà a les llibreries o es pot adquirir a través del següent web:

https://www.excellenceditorial.com/producto/la-revolucion-shiwa/

https://www.excellenceditorial.com/ca/producto/la-revolucio-shiwa/

Comparteix-lo:

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.