V Taller Online d’abordatge social i de salut en persones migrants vulnerables

El taller oferirà un espai de comunicació entre els professionals de diferents àmbits (atenció primària, atenció hospitalària, associacions, administració, centres d’acolliment...).

24/11/2020

El 26 de novembre tindrà lloc el “V Taller d’abordatge social i de salut en persones migrants vulnerables” per a professionals de l’àmbit social i de la salut.

L’objectiu principal del taller es millorar l’atenció psicosocial i de salut de les persones migrades al nostre país mitjançant un espai de comunicació entre els professionals de diferents àmbits (atenció primària, atenció hospitalària, associacions, administració, centres d’acolliment...). 

Aquesta activitat formativa s’impulsa  des del  projecte MYHealth, iniciat el 2017 amb la finalitat de millorar la qualitat i l’accés a la salut dels immigrants i refugiats més vulnerables, mitjançant la implementació de models basats en el coneixement de la comunitat que facilitin l’apoderament d’aquest col·lectiu, i que coordina el Programa de salut internacional de l’Institut Català de la Salut (PROSICS) amb la col·laboració de diferents entitats. Aquesta edició, en motiu de la crisis sanitària actual, es realitzarà en format de videoconferència online.

L’activitat està  patrocinada pels Cursos de Salut Internacional del PROSICS. Els professionals interessats es poden inscriure’s gratuitament aquí

En el taller que serà inaugurat pel Dr. Josep Maria Argimon, Director gerent de l’Institut Català de la Salut (ICS)i secretari de Salut Pública, participaran diferents professionals del Campus Vall d’Hebron, com ara  Dra. Núria Serre Delcor, coordinadora del Projecte MyHealth i metgessa del Programa de salut internacional i malalties transmissibles de Vall d’Hebron-Drassanes; Abdallah denial, Agent Comunitari de Salut del Vall d’Hebron Institut de Recerca i el Dr. Francisco Collazos, metge del Programa de psiquiatria transcultural de l’Hospital Vall d’Hebron; entre altres especialistes de Vall d’Hebron.

A banda de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron i del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR), hi col·laboren la Creu Roja, la Fundació Institut Universitari per a la Recerca a l'Atenció Primària de Salut Jordi Gol i Gurina, Eduvic, i la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària.

Durant el taller es tractaran temes   com la pobresa i la salut (tuberculosi, vulnerabilitat energètica i COVID19) en la comunitat migrant, el tràmit de la targeta sanitària i la competència cultural en l’àmbit social i sanitari.

IV Trobada de Referents de Salut Internacional a Atenció Primària

Coincidint amb la celebració d’aquest Taller, el 26 de novembre també tindrà lloc la IV Trobada de Referents de Salut Internacional a Atenció Primària a on es presentaran els resultats del primer any de cribratge de Patologia Importada a Atenció Primària, a càrrec de la Dra. Elena Sulleiro, investigadora del grup de recerca en Microbiologia del VHIR i coordinadora del grup de treball de Salut Internacional a Atenció Primària de Barcelona; un dels objectius d´aquesta IV Trobadaes fer una revisió del papers dels referents de salut internacional. La inaguració correrà a càrrec de la Dra Maria Antònia Llopis Responsable Corporativa Laboratoris Clínics de l´ Institut Català de la Salut.

Programa del V Taller d’abordatge social i de salut en persones migrants vulnerables

Programa de la IV Trobada de Referents de Salut Internacional a Atenció Primària

Per asistir al Taller us heu de registrar aquí

Share it:

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vhebron.net, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.