V Taller Online d’abordatge social i de salut en persones migrants vulnerables

El taller oferirà un espai de comunicació entre els professionals de diferents àmbits (atenció primària, atenció hospitalària, associacions, administració, centres d’acolliment...).

24/11/2020

El 26 de novembre tindrà lloc el “V Taller d’abordatge social i de salut en persones migrants vulnerables” per a professionals de l’àmbit social i de la salut.

L’objectiu principal del taller es millorar l’atenció psicosocial i de salut de les persones migrades al nostre país mitjançant un espai de comunicació entre els professionals de diferents àmbits (atenció primària, atenció hospitalària, associacions, administració, centres d’acolliment...). 

Aquesta activitat formativa s’impulsa  des del  projecte MYHealth, iniciat el 2017 amb la finalitat de millorar la qualitat i l’accés a la salut dels immigrants i refugiats més vulnerables, mitjançant la implementació de models basats en el coneixement de la comunitat que facilitin l’apoderament d’aquest col·lectiu, i que coordina el Programa de salut internacional de l’Institut Català de la Salut (PROSICS) amb la col·laboració de diferents entitats. Aquesta edició, en motiu de la crisis sanitària actual, es realitzarà en format de videoconferència online.

L’activitat està  patrocinada pels Cursos de Salut Internacional del PROSICS. Els professionals interessats es poden inscriure’s gratuitament aquí

En el taller que serà inaugurat pel Dr. Josep Maria Argimon, Director gerent de l’Institut Català de la Salut (ICS)i secretari de Salut Pública, participaran diferents professionals del Campus Vall d’Hebron, com ara  Dra. Núria Serre Delcor, coordinadora del Projecte MyHealth i metgessa del Programa de salut internacional i malalties transmissibles de Vall d’Hebron-Drassanes; Abdallah denial, Agent Comunitari de Salut del Vall d’Hebron Institut de Recerca i el Dr. Francisco Collazos, metge del Programa de psiquiatria transcultural de l’Hospital Vall d’Hebron; entre altres especialistes de Vall d’Hebron.

A banda de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron i del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR), hi col·laboren la Creu Roja, la Fundació Institut Universitari per a la Recerca a l'Atenció Primària de Salut Jordi Gol i Gurina, Eduvic, i la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària.

Durant el taller es tractaran temes   com la pobresa i la salut (tuberculosi, vulnerabilitat energètica i COVID19) en la comunitat migrant, el tràmit de la targeta sanitària i la competència cultural en l’àmbit social i sanitari.

IV Trobada de Referents de Salut Internacional a Atenció Primària

Coincidint amb la celebració d’aquest Taller, el 26 de novembre també tindrà lloc la IV Trobada de Referents de Salut Internacional a Atenció Primària a on es presentaran els resultats del primer any de cribratge de Patologia Importada a Atenció Primària, a càrrec de la Dra. Elena Sulleiro, investigadora del grup de recerca en Microbiologia del VHIR i coordinadora del grup de treball de Salut Internacional a Atenció Primària de Barcelona; un dels objectius d´aquesta IV Trobadaes fer una revisió del papers dels referents de salut internacional. La inaguració correrà a càrrec de la Dra Maria Antònia Llopis Responsable Corporativa Laboratoris Clínics de l´ Institut Català de la Salut.

Programa del V Taller d’abordatge social i de salut en persones migrants vulnerables

Programa de la IV Trobada de Referents de Salut Internacional a Atenció Primària

Per asistir al Taller us heu de registrar aquí

Comparteix-lo:

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.