Vall d’Hebron participa en els cribratges que comencen avui a Barcelona per detectar contagis de COVID-19

Els tests que s’utilitzaran seran els antigènics, que permetran donar el resultat en una hora.

01/12/2020

A partir d’avui, 1 de desembre, el Departament de Salut posa en marxa cribratges intensius a la ciutat de Barcelona per detectar possibles contagis de COVID-19 entre la població asimptomàtica a partir de 18 anys. L’Hospital Universitari Vall d’Hebron serà un dels centres que participaran en l’acció, juntament amb l’Hospital del Mar, l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, l’Institut Català de la Salut, el Servei de Vigilància Epidemiològica de l’Agència de Salut Pública de Barcelona, centres d’atenció primària, l’Ajuntament de Barcelona i la Universitat de Barcelona. Els dispositius se situaran en diferents barris de la ciutat i s’allargaran diverses setmanes.

Els tests que s’utilitzaran per al cribratge seran els antigènics, que es realitzen mitjançant mostres per frotis nasofaringi i permeten obtenir els resultats en tan sols una hora. Concretament, Vall d’Hebron els farà al Pavelló Salut (Passeig de la Vall d'Hebron, 166) de l’1 al 4 de desembre per als veïns del Barri de la Teixonera, que hauran d’acreditar la residència a aquest barri per fer-se la prova. Per dur a terme l’acció, l’Hospital ha disposat dues infermeres i quatre estudiants d’Infermeria per prendre les mostres; i tres tècnics de laboratori que faran l’anàlisi al mateix Pavelló –a diferència de les PCR, els tests d’antigen es poden fer al lloc de la recollida de mostres gràcies a la baixa dificultat tècnica i tecnològica que comporten-.

Aquests cribratges tenen la finalitat de frenar l’expansió del virus i trencar les possibles cadenes de transmissió comunitària. Es tracta de detectar el màxim nombre possible de persones contagiades, ja que n'hi ha que no presenten símptomes i poden, sense saber-ho, transmetre el virus a la seva família, amics i altres persones del seu entorn. Cal destacar la importància de fer l’aïllament que determinin els professionals sanitaris en cada cas.

Share it:

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.