Vall d’Hebron participa en els cribratges que comencen avui a Barcelona per detectar contagis de COVID-19

Els tests que s’utilitzaran seran els antigènics, que permetran donar el resultat en una hora.

01/12/2020

A partir d’avui, 1 de desembre, el Departament de Salut posa en marxa cribratges intensius a la ciutat de Barcelona per detectar possibles contagis de COVID-19 entre la població asimptomàtica a partir de 18 anys. L’Hospital Universitari Vall d’Hebron serà un dels centres que participaran en l’acció, juntament amb l’Hospital del Mar, l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, l’Institut Català de la Salut, el Servei de Vigilància Epidemiològica de l’Agència de Salut Pública de Barcelona, centres d’atenció primària, l’Ajuntament de Barcelona i la Universitat de Barcelona. Els dispositius se situaran en diferents barris de la ciutat i s’allargaran diverses setmanes.

Els tests que s’utilitzaran per al cribratge seran els antigènics, que es realitzen mitjançant mostres per frotis nasofaringi i permeten obtenir els resultats en tan sols una hora. Concretament, Vall d’Hebron els farà al Pavelló Salut (Passeig de la Vall d'Hebron, 166) de l’1 al 4 de desembre per als veïns del Barri de la Teixonera, que hauran d’acreditar la residència a aquest barri per fer-se la prova. Per dur a terme l’acció, l’Hospital ha disposat dues infermeres i quatre estudiants d’Infermeria per prendre les mostres; i tres tècnics de laboratori que faran l’anàlisi al mateix Pavelló –a diferència de les PCR, els tests d’antigen es poden fer al lloc de la recollida de mostres gràcies a la baixa dificultat tècnica i tecnològica que comporten-.

Aquests cribratges tenen la finalitat de frenar l’expansió del virus i trencar les possibles cadenes de transmissió comunitària. Es tracta de detectar el màxim nombre possible de persones contagiades, ja que n'hi ha que no presenten símptomes i poden, sense saber-ho, transmetre el virus a la seva família, amics i altres persones del seu entorn. Cal destacar la importància de fer l’aïllament que determinin els professionals sanitaris en cada cas.

Comparteix-lo:

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.