Vall d’Hebron compta amb fisioterapeutes pels pacients crítics els set dies de la setmana

Qualsevol pacient d’UCI o semicrític podrà rebre tractament de dilluns a diumenge a càrrec de fisioterapeutes especialistes en pacients crítics.

01/03/2021

Els pacients crítics ingressats a Vall d’Hebron disposen des d’ahir de fisioterapeutes els set dies de la setmana, inclosos els diumenges. Fins ara, els fisioterapeutes feien els seus tractaments de dilluns a divendres. Dissabtes, hi ha professionals de guàrdia per quan ho sol·licita algun metge rehabilitador. Ara cal afegir els diumenges, oferint tractament tots els dies de l’any, una cobertura que des de feia temps es treballava per aconseguir tant des de Rehabilitació com des de Fisioteràpia. “Disposar de fisioterapeutes especialitzats en pacients crítics durant tota la setmana és un suport molt important. A més, podran atendre també, si es requereix, de manera urgent en qualsevol àrea de l’hospital”, comenta la Dra. Judith Sánchez Raya, cap del Servei de Medicina Física i Rehabilitació.

Per la seva banda, Àlex Ginés, Coordinador de Fisioteràpia i Teràpia Ocupacional, explica que durant l’inici de la pandèmia, els fisioterapeutes ja van treballar els caps de setmana com a mesura excepcional per la situació. A partir d’ara, “podem oferir una fisioteràpia continuada en l’àrea de crítics. Vint-i-cinc pacients han rebut tractament el primer diumenge en què les UCI han disposat d’aquest servei”, apunta l’Àlex Ginés.  Els fisioterapeutes de crítics fan intervencions en l’àrea cardiorespiratòria, per potenciar la musculatura respiratòria, drenar les secrecions, per exemple, però també per millorar la mobilitat dels pacients i el seu  benestar, perquè puguin sortir amb la màxima funcionalitat possible. Com explica Consuelo Álvarez, adjunta a la Direcció d'Infermeria d’Hospitalització i Rehabilitació, “aquesta feina conjunta contribueix a accelerar la recuperació dels pacients, minimitzar en la mesura del possible les seqüeles dels períodes a les UCI i millorar la mobilitat d’aquests pacients”.

Share it:

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.