Vall d’Hebron compta amb fisioterapeutes pels pacients crítics els set dies de la setmana

Qualsevol pacient d’UCI o semicrític podrà rebre tractament de dilluns a diumenge a càrrec de fisioterapeutes especialistes en pacients crítics.

01/03/2021

Els pacients crítics ingressats a Vall d’Hebron disposen des d’ahir de fisioterapeutes els set dies de la setmana, inclosos els diumenges. Fins ara, els fisioterapeutes feien els seus tractaments de dilluns a divendres. Dissabtes, hi ha professionals de guàrdia per quan ho sol·licita algun metge rehabilitador. Ara cal afegir els diumenges, oferint tractament tots els dies de l’any, una cobertura que des de feia temps es treballava per aconseguir tant des de Rehabilitació com des de Fisioteràpia. “Disposar de fisioterapeutes especialitzats en pacients crítics durant tota la setmana és un suport molt important. A més, podran atendre també, si es requereix, de manera urgent en qualsevol àrea de l’hospital”, comenta la Dra. Judith Sánchez Raya, cap del Servei de Medicina Física i Rehabilitació.

Per la seva banda, Àlex Ginés, Coordinador de Fisioteràpia i Teràpia Ocupacional, explica que durant l’inici de la pandèmia, els fisioterapeutes ja van treballar els caps de setmana com a mesura excepcional per la situació. A partir d’ara, “podem oferir una fisioteràpia continuada en l’àrea de crítics. Vint-i-cinc pacients han rebut tractament el primer diumenge en què les UCI han disposat d’aquest servei”, apunta l’Àlex Ginés.  Els fisioterapeutes de crítics fan intervencions en l’àrea cardiorespiratòria, per potenciar la musculatura respiratòria, drenar les secrecions, per exemple, però també per millorar la mobilitat dels pacients i el seu  benestar, perquè puguin sortir amb la màxima funcionalitat possible. Com explica Consuelo Álvarez, adjunta a la Direcció d'Infermeria d’Hospitalització i Rehabilitació, “aquesta feina conjunta contribueix a accelerar la recuperació dels pacients, minimitzar en la mesura del possible les seqüeles dels períodes a les UCI i millorar la mobilitat d’aquests pacients”.

Comparteix-lo:

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.