Èxit del 1r Curs “Prostate Cancer Lives Matter” de Vall d’Hebron

En aquest curs de dos dies (10 i 11 de març) organitzat per la Unitat de Càncer de Pròstata del Servei d’Urologia i Transplantament Renal de l’Hospital Vall d’Hebron s’han debatut les qüestions més actuals sobre aquesta patologia.

12/03/2021

El càncer de pròstata és un dels càncers més habituals en homes. Es tracta del tumor maligne més freqüent de l'aparell genitourinari masculí i, després del càncer de pulmó, és la segona causa de mortalitat per càncer en l'home (un 12%). Els dies 10 i 11 de març, s’ha dut a terme de manera virtual el primer curs “Prostate Cancer Lives Matter” amb l’objectiu principal d’analitzar i discutir els aspectes més controvertits de la pràctica clínica habitual del càncer de pròstata. En aquesta primera edició, s’ha registrat un èxit de participació, amb més de 400 professionals inscrits.

El programa del curs ha abastat temes des del diagnòstic de la malaltia fins el seu tractament en les fases més avançades. Els experts que han impartit el curs provenen de diferents hospitals i de diverses especialitats, com Urologia, Oncologia Mèdica, Oncologia Radioteràpica, Radiologia i Medicina Nuclear.

“Hem organitzat un curs amb un programa ambiciós que ha permès als assistents actualitzar els seus coneixements en càncer de pròstata i hem comptat per fer-ho amb un excel·lent panell d’experts ”, explica el Dr. Jacques Planas, director del curs i coordinador de la Unitat de Patologia Prostàtica i Renal de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron. “Entre els temes que hem tractat destaquen, a tall d’exemple, els relacionats amb la implementació de les noves proves d’imatge en el diagnòstic de càncer de pròstata, el paper de la cirurgia robòtica i els seus avantatges en el tractament quirúrgic de la malaltia i la predisposició genètica a patir càncer de pròstata i els nous tractaments dirigits que s’estan desenvolupant en aquest sentit”.

Share it:

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.