Èxit del 1r Curs “Prostate Cancer Lives Matter” de Vall d’Hebron

En aquest curs de dos dies (10 i 11 de març) organitzat per la Unitat de Càncer de Pròstata del Servei d’Urologia i Transplantament Renal de l’Hospital Vall d’Hebron s’han debatut les qüestions més actuals sobre aquesta patologia.

12/03/2021

El càncer de pròstata és un dels càncers més habituals en homes. Es tracta del tumor maligne més freqüent de l'aparell genitourinari masculí i, després del càncer de pulmó, és la segona causa de mortalitat per càncer en l'home (un 12%). Els dies 10 i 11 de març, s’ha dut a terme de manera virtual el primer curs “Prostate Cancer Lives Matter” amb l’objectiu principal d’analitzar i discutir els aspectes més controvertits de la pràctica clínica habitual del càncer de pròstata. En aquesta primera edició, s’ha registrat un èxit de participació, amb més de 400 professionals inscrits.

El programa del curs ha abastat temes des del diagnòstic de la malaltia fins el seu tractament en les fases més avançades. Els experts que han impartit el curs provenen de diferents hospitals i de diverses especialitats, com Urologia, Oncologia Mèdica, Oncologia Radioteràpica, Radiologia i Medicina Nuclear.

“Hem organitzat un curs amb un programa ambiciós que ha permès als assistents actualitzar els seus coneixements en càncer de pròstata i hem comptat per fer-ho amb un excel·lent panell d’experts ”, explica el Dr. Jacques Planas, director del curs i coordinador de la Unitat de Patologia Prostàtica i Renal de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron. “Entre els temes que hem tractat destaquen, a tall d’exemple, els relacionats amb la implementació de les noves proves d’imatge en el diagnòstic de càncer de pròstata, el paper de la cirurgia robòtica i els seus avantatges en el tractament quirúrgic de la malaltia i la predisposició genètica a patir càncer de pròstata i els nous tractaments dirigits que s’estan desenvolupant en aquest sentit”.

Comparteix-lo:

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.