Vall d'Hebron recull gairebé cinc tones de roba usada que aniran destinades a una finalitat social

La recollida de roba usada a l'Hospital Universitari Vall d'Hebron servirà perquè la Fundación Humana Pueblo a Pueblo la recicli i reutilitzi en els seus projectes socials.

25/07/2021

La recollida de roba usada a Vall d'Hebron ha permès recuperar 4.802 quilos en els sis primers mesos de l'any. La roba ha estat dipositada en diversos contenidors per personal sanitari, pacients i familiars que han optat per donar-li una segona oportunitat a la roba que ja no utilitzaven.

La Fundación Humana Pueblo a Pueblo serà l'encarregada de dur a terme els processos per a reciclar i reutilitzar tota aquesta roba, que serà destinada en la seva major part als projectes que la fundació té a Àfrica. En total s'han recollit 21.600 peces de roba, incloent-hi calçat.

Aquesta recollida ha permès, a més, evitar que 15 tones de CO₂  vagin a parar a l'atmosfera, ja que aquest reciclatge evita la generació de residus i que la roba acabi en un abocador.

El 54% de la roba recollida serà preparada per a la seva reutilització: el 14% anirà destinat a la venda a les botigues de moda sostenible d'Humana i el 40% partirà amb destinació a Àfrica, on serà comercialitzada de manera accessible als països menys desenvolupats.

El 37,5%, que es troba en un estat que no permet la seva reutilització, es destinarà a empreses de reciclatge que la utilitzaran per a elaborar nous productes, com a mantes o aïllants. L'1,5% són residus com a plàstics o cartons, i el 7% restant són productes que no es pot reciclar pel que són enviats a un centre de tractament de residus.

Share it:
Related professionals

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.