Vall d'Hebron recull gairebé cinc tones de roba usada que aniran destinades a una finalitat social

La recollida de roba usada a l'Hospital Universitari Vall d'Hebron servirà perquè la Fundación Humana Pueblo a Pueblo la recicli i reutilitzi en els seus projectes socials.

25/07/2021

La recollida de roba usada a Vall d'Hebron ha permès recuperar 4.802 quilos en els sis primers mesos de l'any. La roba ha estat dipositada en diversos contenidors per personal sanitari, pacients i familiars que han optat per donar-li una segona oportunitat a la roba que ja no utilitzaven.

La Fundación Humana Pueblo a Pueblo serà l'encarregada de dur a terme els processos per a reciclar i reutilitzar tota aquesta roba, que serà destinada en la seva major part als projectes que la fundació té a Àfrica. En total s'han recollit 21.600 peces de roba, incloent-hi calçat.

Aquesta recollida ha permès, a més, evitar que 15 tones de CO₂  vagin a parar a l'atmosfera, ja que aquest reciclatge evita la generació de residus i que la roba acabi en un abocador.

El 54% de la roba recollida serà preparada per a la seva reutilització: el 14% anirà destinat a la venda a les botigues de moda sostenible d'Humana i el 40% partirà amb destinació a Àfrica, on serà comercialitzada de manera accessible als països menys desenvolupats.

El 37,5%, que es troba en un estat que no permet la seva reutilització, es destinarà a empreses de reciclatge que la utilitzaran per a elaborar nous productes, com a mantes o aïllants. L'1,5% són residus com a plàstics o cartons, i el 7% restant són productes que no es pot reciclar pel que són enviats a un centre de tractament de residus.

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Professionals relacionats

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.