A Vall d'Hebron es recullen el 2021 més de vuit tones de roba usada que serà reciclada i destinada a projectes socials

La recollida s'ha dut a terme amb la col·laboració d'Humana Fundación Pueblo a Pueblo i la major part de les peces seran reciclades i destinades a iniciatives socials.

27/01/2022

En total, al Vall d'Hebron Barcelona Hospital Campus es van recollir 8.678 quilos de peces de tèxtil usades, entre roba, calçat, complements i tèxtil de llar, durant el 2021, malgrat les restriccions per la pandèmia. Això equival a 35.100 peces de roba, bona part de les quals serà destinada als projectes socials d'Humana Fundación Pueblo a Pueblo.

La major part d'aquesta roba tindrà una segona vida, ja que el 50% pot ser reutilitzada i el 35% podrà ser reciclada i distribuïda pels programes de cooperació que la fundació té a l'Àfrica, Amèrica Llatina i l'Àsia. Aquests projectes estan centrats en la formació de professors de primària, l'impuls de l'agricultura sostenible o la lluita contra la SIDA, entre d'altres.

A més, la reutilització d'aquest tèxtil contribueix a la reducció de les emissions de gasos contaminants a l'atmosfera. Segons la mateixa fundació, el reciclatge d'aquestes 35.100 peces de roba ha estalviat l'emissió de 53 tones de CO₂ a l'aire, ja que s'evita que la roba acabi amb un abocador i sigui incinerada. Aquesta xifra equival a l’emissió anual de 20 cotxes que circulen 15.000 km anuals o a l’absorció anual de diòxid de carboni de 395 arbres.

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.