A Vall d'Hebron es recullen el 2021 més de vuit tones de roba usada que serà reciclada i destinada a projectes socials

La recollida s'ha dut a terme amb la col·laboració d'Humana Fundación Pueblo a Pueblo i la major part de les peces seran reciclades i destinades a iniciatives socials.

27/01/2022

En total, al Vall d'Hebron Barcelona Hospital Campus es van recollir 8.678 quilos de peces de tèxtil usades, entre roba, calçat, complements i tèxtil de llar, durant el 2021, malgrat les restriccions per la pandèmia. Això equival a 35.100 peces de roba, bona part de les quals serà destinada als projectes socials d'Humana Fundación Pueblo a Pueblo.

La major part d'aquesta roba tindrà una segona vida, ja que el 50% pot ser reutilitzada i el 35% podrà ser reciclada i distribuïda pels programes de cooperació que la fundació té a l'Àfrica, Amèrica Llatina i l'Àsia. Aquests projectes estan centrats en la formació de professors de primària, l'impuls de l'agricultura sostenible o la lluita contra la SIDA, entre d'altres.

A més, la reutilització d'aquest tèxtil contribueix a la reducció de les emissions de gasos contaminants a l'atmosfera. Segons la mateixa fundació, el reciclatge d'aquestes 35.100 peces de roba ha estalviat l'emissió de 53 tones de CO₂ a l'aire, ja que s'evita que la roba acabi amb un abocador i sigui incinerada. Aquesta xifra equival a l’emissió anual de 20 cotxes que circulen 15.000 km anuals o a l’absorció anual de diòxid de carboni de 395 arbres.

Share it:

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.