Vall d’Hebron celebra el primer Curs d’Uveïtis

Es tracta d’una malaltia complexa que requereix un abordatge multidisciplinari entre els serveis d’Oftalmologia, Medicina Interna i Hematologia. 

30/09/2021

Vall d'Hebron ha celebrat el primer Curs d'Uveïtis, una inflamació de la capa intermèdia de l'ull (l'úvea) que pot afectar exclusivament a la regió periocular o associar-se a malalties sistèmiques, com l'artritis reumatoide juvenil, la malaltia de Crohn o la colitis ulcerosa. “És una malaltia complexa que requereix un abordatge multidisciplinari, en el seu tractament no només intervé l'oftalmòleg sinó també hematologia i medicina interna, sovint intervenen fàrmacs immunosupressors”, exposa el Dr. Josep García Arumí, cap del Servei d'Oftalmologia i director del Curs d'Uveïtis.

Segons destaca el Dr. Josep García Arumí, es tracta d'una patologia que té especial incidència entre la població jove, en la qual la detecció precoç és fonamental. “Si no es detecta en els estadis inicials, la uveïtis pot tenir seqüeles no reversibles tan greus com la pèrdua de la visió de l'ull afectat”.

El Curs d'Uveïtis ha abordat els darrers avenços en el tractament de la uveïtis amb immunosupressors biològics i ha repassat els immunosupressors clàssics i el tractament amb corticoides. També ha analitzat la relació de la uveïtis amb altres patologies oculars com la cataracta o el glaucoma. El tractament quirúrgic en casos extrems és molt important també, per disminuir la inflamació, arribar al diagnòstic amb proves de PCR i de laboratori, i eliminar els antígens que provoquen la inflamació. També en casos agressius d'endoftalmitis.

La primera taula s’ha centrat en el diagnòstic de la uveïtis, tant en l'anterior –la seva forma més freqüent, que es localitza en la càmera anterior del globus ocular –entre l'iris i la còrnia– com en l'intermitja o posterior. “No és el més freqüent, però la uveïtis, que té especial incidència en pacients joves amb malalties cròniques, pot ser molt agressiva per l'ull i pot provocar una pèrdua total de visió. El diagnòstic precoç és fonamental”, destaca el Dr. Josep García Arumí. El primer Curs d'Uveïtis ha estat coordinat pels Drs. Antonio Segura, l’Antoni Dou i Eric Kirkegaard, del Servei d'Oftalmologia.

Share it:

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.