Webinar VHIR - Dr. Ricard Ferrer Roca "Resposta a la pandèmia COVID-19 des de les unitats de crítics: principals claus"

 
  Activitat Online —
22/07/2020
22/07/2020 -- From 16:00h to 17:30h
Organize :
Vall d'Hebron Institut de Recerca (VHIR)
Modality: Presencial
Share it:

Dr. Ricard Ferrer Roca, Cap del Servei de Medicina Intensiva de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron i cap del Grup de Recerca Shock, Disfunció Orgànica i Ressuscitació (SODIR) del Vall d'Hebron Institut de Recerca (VHIR)

"Resposta a la pandèmia COVID-19 des de les unitats de crítics: principals claus"

L'atenció als pacients crítics amb pneumònia per COVID-19 durant la pandèmia ha estat el repte més important afrontat per la Medicina Intensiva en tota la seva història. Els intensivistes, en col·laboració amb molts altres professionals, han desplegat fins a un 300% més de llits de crítics als hospitals, el que ha suposat un repte a nivell assistencial i logístic sense precedents. No obstant això, han existit moltes altres dificultats. El tractament de la pneumònia per COVID-19 té una evidència molt limitada a l'tractar-se d'una malaltia nova, el que ha obligat a una permanent actualització dels protocols assistencials. També, l'increment de consum a nivell mundial de molts fàrmacs habituals en Medicina Intensiva com els emprats en analgosedación ha obligat a buscar alternatives menys òptimes. L'assignació de recursos en situació d'escassetat ha suposat un distrès moral afegit a la sobrecàrrega de treball. Tot i que els Elements de Protecció Individual són imprescindibles per a la seguretat de el personal assistencial, el seu elevat consum ha obligat a fer un ús molt racional. Cal destacar, que a Espanya ha existit un percentatge important de personal sanitari infectat per COVID-19, al voltant d'un 14%. Pel que fa a l'adquisició d'equipament sanitari, principalment respiradors, ha estat molt escàs a causa de la gran demanda mundial i l'escassa producció local. S'ha hagut de recórrer a equipament antic, juntament amb respiradors de quiròfan, respiradors de transport, adaptacions de ventiladors de ventilació no-invasiva i fins i tot anecdòticament a ambúes mecanitzats. La capacitat de donar resposta a aquests reptes ha marcat els resultats clínics de la pandèmia
CV
Llicenciat en Medicina i Cirurgia (1992) per la Universitat de Barcelona (UB) i doctor en Medicina (2010) per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Especialista en Medicina Intensiva des de 1998, ha completat diversos programes de formació directiva a IESE i ESADE. Ha ocupat altres càrrecs directius en societats científiques de la meva especialitat en l'àmbit nacional i internacional. La seva àrea d’expertesa clínica són la sèpsia i les infeccions greus amb més de 50 publicacions indexades en l’àmbit del pacient crític. És professor associat del Departament de Medicina de la UB i guardonat amb diversos premis i distincions nacionals i estrangeres.

Ja està disponible l’enllaç per apuntar-s’hi.

Inscriu-t'hi

La inscripció és gratuïta

 

 

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.