Webinar VHIR - Dr. Ricard Ferrer Roca "Resposta a la pandèmia COVID-19 des de les unitats de crítics: principals claus"

 
  Activitat Online —
22/07/2020
22/07/2020 -- De 16:00h a 17:30h
Organitza :
Vall d'Hebron Institut de Recerca (VHIR)
Modalitat: Presencial
Comparteix-lo:

Dr. Ricard Ferrer Roca, Cap del Servei de Medicina Intensiva de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron i cap del Grup de Recerca Shock, Disfunció Orgànica i Ressuscitació (SODIR) del Vall d'Hebron Institut de Recerca (VHIR)

"Resposta a la pandèmia COVID-19 des de les unitats de crítics: principals claus"

L'atenció als pacients crítics amb pneumònia per COVID-19 durant la pandèmia ha estat el repte més important afrontat per la Medicina Intensiva en tota la seva història. Els intensivistes, en col·laboració amb molts altres professionals, han desplegat fins a un 300% més de llits de crítics als hospitals, el que ha suposat un repte a nivell assistencial i logístic sense precedents. No obstant això, han existit moltes altres dificultats. El tractament de la pneumònia per COVID-19 té una evidència molt limitada a l'tractar-se d'una malaltia nova, el que ha obligat a una permanent actualització dels protocols assistencials. També, l'increment de consum a nivell mundial de molts fàrmacs habituals en Medicina Intensiva com els emprats en analgosedación ha obligat a buscar alternatives menys òptimes. L'assignació de recursos en situació d'escassetat ha suposat un distrès moral afegit a la sobrecàrrega de treball. Tot i que els Elements de Protecció Individual són imprescindibles per a la seguretat de el personal assistencial, el seu elevat consum ha obligat a fer un ús molt racional. Cal destacar, que a Espanya ha existit un percentatge important de personal sanitari infectat per COVID-19, al voltant d'un 14%. Pel que fa a l'adquisició d'equipament sanitari, principalment respiradors, ha estat molt escàs a causa de la gran demanda mundial i l'escassa producció local. S'ha hagut de recórrer a equipament antic, juntament amb respiradors de quiròfan, respiradors de transport, adaptacions de ventiladors de ventilació no-invasiva i fins i tot anecdòticament a ambúes mecanitzats. La capacitat de donar resposta a aquests reptes ha marcat els resultats clínics de la pandèmia
CV
Llicenciat en Medicina i Cirurgia (1992) per la Universitat de Barcelona (UB) i doctor en Medicina (2010) per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Especialista en Medicina Intensiva des de 1998, ha completat diversos programes de formació directiva a IESE i ESADE. Ha ocupat altres càrrecs directius en societats científiques de la meva especialitat en l'àmbit nacional i internacional. La seva àrea d’expertesa clínica són la sèpsia i les infeccions greus amb més de 50 publicacions indexades en l’àmbit del pacient crític. És professor associat del Departament de Medicina de la UB i guardonat amb diversos premis i distincions nacionals i estrangeres.

Ja està disponible l’enllaç per apuntar-s’hi.

Inscriu-t'hi

La inscripció és gratuïta

 

 

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.