Webinar IRISCAT "Generació d'immunitat protectora contra les infeccions mitjançant l'eliminació d'anticossos no neutralitzants o bloquejants"

 
  Online —
20/01/2021
20/01/2021 -- From 16:00h to 17:30h
Organize :
Vall d'Hebron Institut de Recerca (VHIR) I Instituts de Recerca i Innovació en Salut de Catalunya (IRISCAT)
Modality: Presencial
Share it:

Els anticossos són un dels elements fonamentals en la resposta immunitària contra les infeccions. No obstant això, hi ha anticossos que, en lloc d'activar una resposta immunitària, són utilitzats per els microorganismes per augmentar la seva capacitat infectant. Són els anticossos no neutralitzants en el cas de les infeccions víriques, o bloquejants en les infeccions bacterianes. L'eliminació selectiva d'aquests anticossos genera immunitat protectora contra les infeccions, i constitueix una nova forma de tractament de les mateixes.

CV: Rafael Mañez es va llicenciar en Medicina el 1981, i doctorar el 1990, a la Universitat Autònoma de Barcelona. Va completar la seva formació en Medicina Intensiva el 1987 a l'Hospital Universitari Valle Hebron (Barcelona). Del 1990 al 1994, va ser professor associat a l'Institut de Trasplantament de la Universitat de Pittsburgh (Pittsburgh, EUA). Del 1995 al 1996 va ser subdirector mèdic a l'Hospital Universitari de Bellvitge i, del 1996 al 2003, director mèdic de trasplantaments, i de la recerca en xenotransplantament, a l'Hospital Universitari de la Corunya. Des del 2003 dirigeix el Departament de Medicina Intensiva de l’Hospital Universitari de Bellvitge i el grup de recerca “Immunitat innata i patologia del pacient malalt crític” de l’IDIBELL. Ha publicat 163 articles (índex H 41), ha omplert dues patents i ha estat un dels fundadors de la spin-off IDABELL RemAb Therapeutics.

Ja està disponible l’enllaç per apuntar-s’hi.

Inscriu-t'hi​

La inscripció és gratuïta

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.