Webinar IRISCAT "Generació d'immunitat protectora contra les infeccions mitjançant l'eliminació d'anticossos no neutralitzants o bloquejants"

 
  Online —
20/01/2021
20/01/2021 -- De 16:00h a 17:30h
Organitza :
Vall d'Hebron Institut de Recerca (VHIR) I Instituts de Recerca i Innovació en Salut de Catalunya (IRISCAT)
Modalitat: Presencial
Comparteix-lo:

Els anticossos són un dels elements fonamentals en la resposta immunitària contra les infeccions. No obstant això, hi ha anticossos que, en lloc d'activar una resposta immunitària, són utilitzats per els microorganismes per augmentar la seva capacitat infectant. Són els anticossos no neutralitzants en el cas de les infeccions víriques, o bloquejants en les infeccions bacterianes. L'eliminació selectiva d'aquests anticossos genera immunitat protectora contra les infeccions, i constitueix una nova forma de tractament de les mateixes.

CV: Rafael Mañez es va llicenciar en Medicina el 1981, i doctorar el 1990, a la Universitat Autònoma de Barcelona. Va completar la seva formació en Medicina Intensiva el 1987 a l'Hospital Universitari Valle Hebron (Barcelona). Del 1990 al 1994, va ser professor associat a l'Institut de Trasplantament de la Universitat de Pittsburgh (Pittsburgh, EUA). Del 1995 al 1996 va ser subdirector mèdic a l'Hospital Universitari de Bellvitge i, del 1996 al 2003, director mèdic de trasplantaments, i de la recerca en xenotransplantament, a l'Hospital Universitari de la Corunya. Des del 2003 dirigeix el Departament de Medicina Intensiva de l’Hospital Universitari de Bellvitge i el grup de recerca “Immunitat innata i patologia del pacient malalt crític” de l’IDIBELL. Ha publicat 163 articles (índex H 41), ha omplert dues patents i ha estat un dels fundadors de la spin-off IDABELL RemAb Therapeutics.

Ja està disponible l’enllaç per apuntar-s’hi.

Inscriu-t'hi​

La inscripció és gratuïta

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.