Seminaris de Recerca Vall d'Hebron - Dr. Ángel Carracedo: El programa Impact i el projecte d'1 Milió de Genomes

 
  Activitat Online —
29/09/2021
29/09/2021 -- From 16:00h to 17:00h
Organize :
Vall d'Hebron Institut de Recerca (VHIR)
Modality: Presencial
Share it:

La medicina personalitzada o de precisió es basa en l'ús de biomarcadors i integració de dades per a millorar la prevenció, pronòstic i tractament de les malalties de manera que pugui ser el més individualitzada possible d’acord amb les característiques de la malaltia i del pacient.

És tal la importància de la medicina de precisió que s'estan desenvolupant moltes iniciatives a nivell nacional i internacional. Com a base estructural de la propera Estratègia Nacional de Medicina de Precisió, l'ISCIII va llançar el programa IMPaCT amb tres subprogrames: un d'epidemiologia (amb una cohort nacional de 200.000 persones amb informació clínica i genòmica), un programa de dades (la magnitud de la informació que es recull és enorme) i un altre de medicina genòmica, en el qual s'estableix una xarxa de centres de seqüenciació d'alta capacitat a Espanya. També es presenten tres exemples d'ús: un en malalties rares, un altre en càncer (càncer hereditari i càncer primaris d'origen desconegut) i un altre en farmacogenètica i genòmica poblacional. En aquests programes es pretenen realitzar anàlisis genòmiques de complexitat (més enllà de la diagnosi habitual), que inclouen genomes complets o transcriptomes en pacients no diagnosticats amb la finalitat que es beneficiïn de les noves tecnologies genòmiques i així contribuir al projecte 1+ Million Genomes, una important iniciativa europea en què participa Espanya i que també es comentarà en la presentació.

El registre al seminari ja està disponible en aquest enllaç. La inscripció és gratuïta.

El Dr. Ángel Carracedo és catedràtic de Medicina Legal de la Universitat de Santiago de Compostela (USC) i director de la Fundació Pública Galega de Medicina Xenómica (SERGAS-Xunta de Galicia). El grup que dirigeix (Medicina Xenómica) consta d’uns cent investigadors i diverses plataformes tecnològiques. Ha publicat 8 llibres i més de 800 articles a revistes internacionals, incloent-hi nombrosos articles a Nature, Science, Cell, Nature Genetics o NEJM. El Dr. Carracedo és membre del board de societats científiques nacionals i internacionals de genètica, farmacogenòmica, càncer i medicina forense i membre d’organismes reguladors i agències així com part del consell assessor de nombrosos centres de recerca nacionals i internacionals i departaments ministerials.

El Dr. Carracedo és també president de la International Academy of Legal Medicine i de la Fundació INDAGA i també co-director científic de la Fundació Kaertor.

Amfitriona: Dra. Matilde Lleonart, Recerca biomèdica amb cel.lules mare del càncer (VHIR)

Les inscripcions són gratuïtes. Inscriu-t'hi aquí

 

 

 

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.