Webinar en Salut Mental- Dra. Gemma Parramon "La perspectiva de gènere en el trastorn mental"

 
  Activitat Online —
24/02/2022
24/02/2022 -- From 15:00h to 16:00h
Organize :
Recerca Vall d'Hebron
Modality: Online
Share it:
Webinar Salut Mental

Les desigualtats basades en el gènere fan que ser dona sigui un factor de risc per patir un trastorn mental. I així ho reconeix l'Organització Mundial de la Salut (OMS) que assenyala que el gènere afecta de forma fonamental a la salut i en particular a la salut mental. La medicina ha adoptat com a punt de vista neutre i universal el masculí, i això ha comportat la invisibilització històrica de la dona. Han estat excloses de la recerca, dels assajos clínics i del coneixement científic sobre la salut. Aquests biaixos de gènere són evidents en els determinants de salut que influeixen en l'aparició, manifestació i evolució dels trastorns mentals. Les desigualtats socials, les pitjors condicions de treball, la doble jornada laboral, les cures, la violència masclista, la baixa autoestima, la culpa i l'autoexigència, entre d'altres, són alguns dels factors que condicionaran la diferent forma d'emmalaltir d'homes i dones. L'objectiu de la webinar és incorporar una mirada de gènere a la salut mental i posar en relleu que les desigualtats de gènere impacten negativament en la salut de les dones.

La Dra. Gemma Parramon és metgessa especialista en psiquiatria i cap de Secció d'Interconsulta i Psiquiatria d’Enllaç. La seva principal àrea d’interès és la subespecialitat de la psiquiatria d’alta complexitat que s’ocupa de la interfase entre la psiquiatria i les altres especialitats mèdiques i quirúrgiques anomenada psiquiatria d’enllaç i psicosomàtica. Tracta la convergència de la patologia psiquiàtrica amb la patologia mèdica, les manifestacions psiquiàtriques de les malalties mèdiques i dels seus tractaments, els trastorns psiquiàtrics crònics a l’hospital general i les alteracions farmacocinètiques i farmacodinàmiques dels psicofàrmacs en la persona que emmalalteix. Desenvolupa aquesta activitat a nivell assistencial, docent i de recerca incorporant sempre la perspectiva de gènere.

Webinar a càrrec de la Dra. Gemma Parramon Puig, cap de Secció d'Interconsulta i Psiquiatria de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron

Moderadora: Dra. Maria Del Mar Baz Montero, del servei de Psiquiatria Hospital Universitari Vall d’Hebron

Inscriu-t'hi

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.