Webinar en Salut Mental- Dra. Gemma Parramon "La perspectiva de gènere en el trastorn mental"

 
  Activitat Online —
24/02/2022
24/02/2022 -- De 15:00h a 16:00h
Organitza :
Recerca Vall d'Hebron
Modalitat: Online
Comparteix-lo:
Webinar Salut Mental

Les desigualtats basades en el gènere fan que ser dona sigui un factor de risc per patir un trastorn mental. I així ho reconeix l'Organització Mundial de la Salut (OMS) que assenyala que el gènere afecta de forma fonamental a la salut i en particular a la salut mental. La medicina ha adoptat com a punt de vista neutre i universal el masculí, i això ha comportat la invisibilització històrica de la dona. Han estat excloses de la recerca, dels assajos clínics i del coneixement científic sobre la salut. Aquests biaixos de gènere són evidents en els determinants de salut que influeixen en l'aparició, manifestació i evolució dels trastorns mentals. Les desigualtats socials, les pitjors condicions de treball, la doble jornada laboral, les cures, la violència masclista, la baixa autoestima, la culpa i l'autoexigència, entre d'altres, són alguns dels factors que condicionaran la diferent forma d'emmalaltir d'homes i dones. L'objectiu de la webinar és incorporar una mirada de gènere a la salut mental i posar en relleu que les desigualtats de gènere impacten negativament en la salut de les dones.

La Dra. Gemma Parramon és metgessa especialista en psiquiatria i cap de Secció d'Interconsulta i Psiquiatria d’Enllaç. La seva principal àrea d’interès és la subespecialitat de la psiquiatria d’alta complexitat que s’ocupa de la interfase entre la psiquiatria i les altres especialitats mèdiques i quirúrgiques anomenada psiquiatria d’enllaç i psicosomàtica. Tracta la convergència de la patologia psiquiàtrica amb la patologia mèdica, les manifestacions psiquiàtriques de les malalties mèdiques i dels seus tractaments, els trastorns psiquiàtrics crònics a l’hospital general i les alteracions farmacocinètiques i farmacodinàmiques dels psicofàrmacs en la persona que emmalalteix. Desenvolupa aquesta activitat a nivell assistencial, docent i de recerca incorporant sempre la perspectiva de gènere.

Webinar a càrrec de la Dra. Gemma Parramon Puig, cap de Secció d'Interconsulta i Psiquiatria de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron

Moderadora: Dra. Maria Del Mar Baz Montero, del servei de Psiquiatria Hospital Universitari Vall d’Hebron

Inscriu-t'hi

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.