Seminari de Recerca Vall d'Hebron -Dr. Diego Santos García "Símptomes no motors a la malaltia de Parkinson Per què són importants? Resultats de la cohort espanyola COPPADIS

 
  Sala d'Actes planta baixa, Hospital General —
26/05/2022
26/05/2022 -- From 15:30h to 17:00h
Organize :
Recerca Vall d'Hebron
Modality: Presencial i en línia
Share it:
Seminari de Recerca Vall d'Hebron -Dr. Diego Santos García

La malaltia de Parkinson (MP) és un trastorn neurodegeneratiu motor però també no motor, sent clau la identicació i correcte maneig dels símptomes no motors (SNM). Diferents estudis han demostrat que la depressió, fatiga, apatia, dolor, demència, psicosi o símptomes disautonòmics són prevalents en els pacients amb MP i com aquests impacten de forma negativa en la qualitat de vida del pacient amb MP independentment d'altres variables. Aquesta ponència pretén revisar aspectes rellevants dels SNM a la MP mostrant resultats de la cohort espanyola COPPADIS, amb més de 600 pacients amb MP a seguiment per part de neuròlegs de 35 hospitals d'Espanya.

Diego Santos García, és llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Valladolid (1996-2002) i metge especialista de Neurologia via MIR (Santiago de Compostela, 2003-2007). Va obtenir el títol de Doctor “Cum Laudem” per la Universitat de Santiago de Compostela al 2007. 

Centrat des de 2009 en la malaltia de Parkinson i altres trastorns del moviment, va obtenir el premi al Millor Neuròleg Jove en Trastorns del Moviment de la Societat Espanyola de Neurologia (SEN) al 2011. Ha publicat més de 80 articles a revistes nacionals i/o internacionals, presentat més de 200 comunicacions i/o ponències en cursos i/o congressos nacionals i/o internacionals i participat com a co-coordinador en projectes de recerca nacional.

Amfitrió: Dr: Jorge Hernández Vara, investigador principal del grup de Malalties Neurodegeneratives de Recerca Vall d'Hebron

Format: Presencial i Online; Enllaç de streaming, clica aquí

Related activities

Introducción a la hidrocefalia y alteraciones de la dinámica de LCR

09/02/2024 - 09:00
More information

XIX Curso teórico-práctico de Ecocardiografía básica y avanzada en medicina de urgencias, intensiva y anestesia

09/16/2024 - 09:00
Cardiología, Medicina Intensiva, Anestesia y Reanimación, Neurología
More information

Fundamentos fisiopatológicos de la hipoxia tisular y monitorización del aporte cerebral de oxígeno

09/30/2024 - 09:00
Facultativos especialistas, residentes y personal de enfermería interesados ​​en el manejo del paciente neurocrítico
More information

II Curso CARE ME

10/03/2024 - 08:45
Cardiología y Nefrología
More information

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.