El curs de Farmàcia Pediàtrica ha arribat a la XXIII edició com una formació de referència per a farmacèutics i pediatres

El curs, organitzat pel Servei de Farmàcia, ha estat dirigit a farmacèutics i pediatres perquè aprofundeixin en la seva formació sobre farmacoteràpia infantil.

06/05/2022

La Dra. Maria Josep Cabañas, cap de secció de Farmàcia de l’Hospital Infantil i de l’Hospital de la Dona, assegura que s’estan produïnt importants avenços en el camp de la farmàcia pediàtrica, “i aquest curs és fonamental perquè els i les farmacèutics i elsi les pediatres complementin els seus coneixements en aquest camp. Hem realitzat sessions teòriques, taules rodones, tallers i casos clínics per actualitzar els coneixements i explicar com funciona el nostre servei integrat en l’hospital”. 

Un dels principals eixos del curs, afegeix la Dra. Maria Josep Cabañas, és que aquest respon a la necessitat de conèixer les diferències en la farmacoteràpia dels infants respecte dels adults. A més, durant el curs s’han tractat temes com la patologia comú del pacient pediàtric hospitalitzat, urgències pediàtriques, la farmacocinètica dels fàrmacs infecciosos o la nutrició parenteral, entre d’altres.

I una de les principals novetats que ha presentat aquesta edició ha estat la introducció de sessions com el paper del farmacèutic davant la teràpia gènica o la hipertensió pulmonar en el pacient pediàtric. “Cada any s’incorporen novetats en farmacoteràpia, que són seleccionades a partir de les enquestes que es fan després de cada edició. Així es trien els temes que més interès desperten en els alumnes per a incorporar-los en següents edicions”, diu la Dra. Cabañas.
 

Share it:

Related news

Related professionals

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.