El curs de Farmàcia Pediàtrica ha arribat a la XXIII edició com una formació de referència per a farmacèutics i pediatres

El curs, organitzat pel Servei de Farmàcia, ha estat dirigit a farmacèutics i pediatres perquè aprofundeixin en la seva formació sobre farmacoteràpia infantil.

06/05/2022

La Dra. Maria Josep Cabañas, cap de secció de Farmàcia de l’Hospital Infantil i de l’Hospital de la Dona, assegura que s’estan produïnt importants avenços en el camp de la farmàcia pediàtrica, “i aquest curs és fonamental perquè els i les farmacèutics i elsi les pediatres complementin els seus coneixements en aquest camp. Hem realitzat sessions teòriques, taules rodones, tallers i casos clínics per actualitzar els coneixements i explicar com funciona el nostre servei integrat en l’hospital”. 

Un dels principals eixos del curs, afegeix la Dra. Maria Josep Cabañas, és que aquest respon a la necessitat de conèixer les diferències en la farmacoteràpia dels infants respecte dels adults. A més, durant el curs s’han tractat temes com la patologia comú del pacient pediàtric hospitalitzat, urgències pediàtriques, la farmacocinètica dels fàrmacs infecciosos o la nutrició parenteral, entre d’altres.

I una de les principals novetats que ha presentat aquesta edició ha estat la introducció de sessions com el paper del farmacèutic davant la teràpia gènica o la hipertensió pulmonar en el pacient pediàtric. “Cada any s’incorporen novetats en farmacoteràpia, que són seleccionades a partir de les enquestes que es fan després de cada edició. Així es trien els temes que més interès desperten en els alumnes per a incorporar-los en següents edicions”, diu la Dra. Cabañas.
 

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Professionals relacionats

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.