El curs V360 de simulació vascular ha estat el primer esdeveniment mèdic a l'Estat que és 'carboni neutre'

El Servei d'Angiologia, Cirurgia Vascular i Endovascular de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron ha organitzat el curs V360. S’ha dut a terme al nou Centre de Simulació Clínica Avançada i ha estat el primer esdeveniment mèdic a l'Estat 'carboni neutre'.

17/05/2022

El Servei d'Angiologia, Cirurgia Vascular i Endovascular de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron ha organitzat el curs V360. El Dr. Sergi Bellmunt, cap del servei d'Angiologia, Cirurgia Vascular i Endovascular, afirma que "ha estat un curs de simulació '360 graus', és a dir, on els alumnes han pogut fer pràctiques des de tots els punts de vista possible: cadàver, model animal, simuladors digitals, realitat virtual i simuladors de cirurgia oberta. I també han pogut treballar amb vasos dissenyats amb impressió 3D".

Durant el curs, els alumnes han fet una simulació nocturna d'un trasllat d'un pacient des de l'exterior de l'hospital a l'Àrea de Simulació, i han pogut practicar tant les seves habilitats tècniques com no tècniques (treball en equip, comunicació, etc.).

A més, aquest curs ha estat el primer esdeveniment mèdic que es realitza en l'Estat que és 'carboni neutre'. Per això, es van mesurar, en tones de CO2, la petjada de carboni que s’ha generat durant l'esdeveniment, comptabilitzant desplaçaments dels assistents, àpats, material plàstic usat, etc. Es destinaran part dels diners pressuposats per al curs a subvencionar una iniciativa verda en qualsevol part del món per minimitzar la contaminació generada durant l'esdeveniment, ja sigui plantar arbres en zones desforestades de l'Amazones, ajudar a construir un pantà en una zona desèrtica o proporcionar panells solars o aerogeneradors, a través de bonus de carboni. 

Respecte al projecte de 'carboni neutre', el Dr. Bellmunt assegura que "tots els esdeveniments generen contaminació i despesa energètica. Per això mesurem el que provoquem amb aquest curs i treballem per a compensar-lo dedicant part del pressupost a patrocinar alguna activitat que col·labori a reduir el CO2 de l'aire".
 

Share it:

Related news

Related professionals

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.