El curs V360 de simulació vascular ha estat el primer esdeveniment mèdic a l'Estat que és 'carboni neutre'

El Servei d'Angiologia, Cirurgia Vascular i Endovascular de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron ha organitzat el curs V360. S’ha dut a terme al nou Centre de Simulació Clínica Avançada i ha estat el primer esdeveniment mèdic a l'Estat 'carboni neutre'.

17/05/2022

El Servei d'Angiologia, Cirurgia Vascular i Endovascular de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron ha organitzat el curs V360. El Dr. Sergi Bellmunt, cap del servei d'Angiologia, Cirurgia Vascular i Endovascular, afirma que "ha estat un curs de simulació '360 graus', és a dir, on els alumnes han pogut fer pràctiques des de tots els punts de vista possible: cadàver, model animal, simuladors digitals, realitat virtual i simuladors de cirurgia oberta. I també han pogut treballar amb vasos dissenyats amb impressió 3D".

Durant el curs, els alumnes han fet una simulació nocturna d'un trasllat d'un pacient des de l'exterior de l'hospital a l'Àrea de Simulació, i han pogut practicar tant les seves habilitats tècniques com no tècniques (treball en equip, comunicació, etc.).

A més, aquest curs ha estat el primer esdeveniment mèdic que es realitza en l'Estat que és 'carboni neutre'. Per això, es van mesurar, en tones de CO2, la petjada de carboni que s’ha generat durant l'esdeveniment, comptabilitzant desplaçaments dels assistents, àpats, material plàstic usat, etc. Es destinaran part dels diners pressuposats per al curs a subvencionar una iniciativa verda en qualsevol part del món per minimitzar la contaminació generada durant l'esdeveniment, ja sigui plantar arbres en zones desforestades de l'Amazones, ajudar a construir un pantà en una zona desèrtica o proporcionar panells solars o aerogeneradors, a través de bonus de carboni. 

Respecte al projecte de 'carboni neutre', el Dr. Bellmunt assegura que "tots els esdeveniments generen contaminació i despesa energètica. Per això mesurem el que provoquem amb aquest curs i treballem per a compensar-lo dedicant part del pressupost a patrocinar alguna activitat que col·labori a reduir el CO2 de l'aire".
 

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Professionals relacionats

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.