El Dr. Jordi Riera, primer professional de l’Estat en formar part del comitè de supervisió científica d’ELSO, la societat internacional referent en ECMO

El director del programa ECMO de Vall d’Hebron va participar en la darrera edició del congrés EuroELSO, que va celebrar-se a Londres aquest mes de maig.

27/05/2022

El Dr. Jordi Riera, director del programa ECMO de Vall d’Hebron, investigador principal del grup de recerca en Shock, Disfunció Orgànica i Ressuscitació al Vall d'Hebron Institut de Recerca (VHIR) i especialista en medicina intensiva, s’ha convertit en el primer professional de l’Estat que forma part del comitè de supervisió científica d’ELSO, la societat internacional referent en ECMO (oxigenació per membrana extracorpòria, en les seves sigles en anglès). ELSO representa metges clínics experts en ECMO, investigadors i membres de les institucions reguladores i de salut pública més importants en oxigenació per membrana extracorpòria. En l’actualitat té 20.000 usuaris i en formen part centres de més de 50 països, entre ells Vall d’Hebron. “L’organització ELSO sorgeix com a una estructura internacional orientada a guiar als professionals i institucions a oferir una assistència amb ECMO d’excel·lència. Per aconseguir això és prioritari fer una recerca de qualitat. Aquest comitè vetlla per la bona orientació d’aquest procés”, valora el Dr. Jordi Riera sobre la seva incorporació al comitè de supervisió científica d’ELSO. 

Riera també forma part del comitè organitzador del Congrés EuroELSO, la reunió més gran sobre ECMO del món, que en la seva última edició va celebrar-se a Londres del 4 al 6 de maig. El director del programa ECMO de Vall d’Hebron va impartir dues ponències en el marc d’EuroELSO 2022, una orientada als darrers avanços tecnològics a l’àmbit de la membrana extracorpòria d’intercanvi d’oxigen i altra sobre la metodologia de monitorització de l’assistència característica i diferencial del programa ECMO Vall d’Hebron. També va dirigir un workshop amb entrenament basat en simulació, utilitzant el simulador ECMO Hybrids VITA, fruit d'un acord que va establir el Vall d'Hebron Institut de Recerca (VHIR) amb l'empresa Medical Simulator i desenvolupat sota el seu lideratge científic. El simulador, desenvolupat gràcies a una estreta col·laboració entre clínics i enginyers, està pensat perquè els professionals sanitaris implicats en l’assistència al pacient crític que rep suport amb ECMO puguin adquirir i perfeccionar les seves competències. “L’ECMO està associada a una alta complexitat i risc de complicacions, la simulació en un entorn controlat és la millor manera de garantir la seguretat del pacient i fer que el personal sanitari adquireixin l’expertesa necessària en un centre de referència com Vall d’Hebron”, apunta el Dr. Riera. El simulador Hybrids VITA també ha estat present en el Congrés ESICM, que en el 40 aniversari de la Societat Europea de Medicina Intensiva (ESICM, en les seves sigles en anglès)  s’ha celebrat a Madrid. 
 

“L’organització ELSO sorgeix com a una estructura internacional orientada a guiar als professionals i institucions a oferir una assistència amb ECMO d’excel·lència. Per aconseguir això és prioritari fer una recerca de qualitat. Aquest comitè vetlla per la bona orientació d’aquest procés”, valora el Dr. Jordi Riera

Share it:

Related news

Related professionals

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.