El Dr. Jordi Riera, primer professional de l’Estat en formar part del comitè de supervisió científica d’ELSO, la societat internacional referent en ECMO

El director del programa ECMO de Vall d’Hebron va participar en la darrera edició del congrés EuroELSO, que va celebrar-se a Londres aquest mes de maig.

27/05/2022

El Dr. Jordi Riera, director del programa ECMO de Vall d’Hebron, investigador principal del grup de recerca en Shock, Disfunció Orgànica i Ressuscitació al Vall d'Hebron Institut de Recerca (VHIR) i especialista en medicina intensiva, s’ha convertit en el primer professional de l’Estat que forma part del comitè de supervisió científica d’ELSO, la societat internacional referent en ECMO (oxigenació per membrana extracorpòria, en les seves sigles en anglès). ELSO representa metges clínics experts en ECMO, investigadors i membres de les institucions reguladores i de salut pública més importants en oxigenació per membrana extracorpòria. En l’actualitat té 20.000 usuaris i en formen part centres de més de 50 països, entre ells Vall d’Hebron. “L’organització ELSO sorgeix com a una estructura internacional orientada a guiar als professionals i institucions a oferir una assistència amb ECMO d’excel·lència. Per aconseguir això és prioritari fer una recerca de qualitat. Aquest comitè vetlla per la bona orientació d’aquest procés”, valora el Dr. Jordi Riera sobre la seva incorporació al comitè de supervisió científica d’ELSO. 

Riera també forma part del comitè organitzador del Congrés EuroELSO, la reunió més gran sobre ECMO del món, que en la seva última edició va celebrar-se a Londres del 4 al 6 de maig. El director del programa ECMO de Vall d’Hebron va impartir dues ponències en el marc d’EuroELSO 2022, una orientada als darrers avanços tecnològics a l’àmbit de la membrana extracorpòria d’intercanvi d’oxigen i altra sobre la metodologia de monitorització de l’assistència característica i diferencial del programa ECMO Vall d’Hebron. També va dirigir un workshop amb entrenament basat en simulació, utilitzant el simulador ECMO Hybrids VITA, fruit d'un acord que va establir el Vall d'Hebron Institut de Recerca (VHIR) amb l'empresa Medical Simulator i desenvolupat sota el seu lideratge científic. El simulador, desenvolupat gràcies a una estreta col·laboració entre clínics i enginyers, està pensat perquè els professionals sanitaris implicats en l’assistència al pacient crític que rep suport amb ECMO puguin adquirir i perfeccionar les seves competències. “L’ECMO està associada a una alta complexitat i risc de complicacions, la simulació en un entorn controlat és la millor manera de garantir la seguretat del pacient i fer que el personal sanitari adquireixin l’expertesa necessària en un centre de referència com Vall d’Hebron”, apunta el Dr. Riera. El simulador Hybrids VITA també ha estat present en el Congrés ESICM, que en el 40 aniversari de la Societat Europea de Medicina Intensiva (ESICM, en les seves sigles en anglès)  s’ha celebrat a Madrid. 
 

“L’organització ELSO sorgeix com a una estructura internacional orientada a guiar als professionals i institucions a oferir una assistència amb ECMO d’excel·lència. Per aconseguir això és prioritari fer una recerca de qualitat. Aquest comitè vetlla per la bona orientació d’aquest procés”, valora el Dr. Jordi Riera

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Professionals relacionats

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.