Una infermera del Servei de Neonatologia de Vall d'Hebron, premiada en el Congrés d'ANECIPN

Vanesa Vigara, infermera del Servei de Neonatologia de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron, ha estat reconeguda amb el premi a la Millor Comunicació per un treball d'un pla de cures complet dirigit als pares i mares quan tornen al seu domicili amb un nen o una nena amb una malaltia complexa.

02/06/2022

El treball que Vanesa Vigara, infermera del Servei de Neonatologia de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron, va presentar es titula ‘Pla de cures i educació sanitària per a la família d'un pacient neonatal amb diagnòstic de síndrome de miastènia congènita greu’, i va rebre el reconeixement durant la celebració del XLI congrés de l'Associació Nacional d'Infermeria de Cures Intensives Pediàtriques i Neonatals (ANECIPN) en A Corunya.

"Aquest premi és per a tota la unitat, encara que jo hagi presentat el pla", diu Vanesa Vigara. "És un reconeixement al treball i l'esforç de tot l'equip. Jo l'única cosa que he fet ha estat ordenar i explicar el que estàvem fent en la unitat, presentar el pla de cures i, sobretot, l'educació sanitària a les famílies", afegeix.

En el treball es presenta un pla de cures estandarditzat perquè els pares amb nens o nenes amb malalties complexes o cròniques adquireixin els coneixements necessaris per poder realitzar les cures del nen o nena quan abandonin l'hospital. "El projecte és un pla de cures complet dirigit als pares i les mares quan tornen al seu domicili amb un o una pacient amb una malaltia complexa, que pot portar una traqueostomia o una gastrostomia i que necessita cures complexes. Volem empoderar als pares i mares perquè desenvolupin els hàbits necessaris i puguin cuidar del seu fill o filla a la seva casa", afirma Vanesa Vigara.

La iniciativa va sorgir quan es va fer l'educació sanitària a la família d'un pacient amb una miastènia congènita greu. "Ens vam adonar que era necessari ordenar tot el treball que estàvem fent amb pacients amb malalties complexes o cròniques i presentar-lo com un pla  d'educació sanitària a les famílies perquè sàpiguen com han d'actuar quan estiguin en el seu domicili", conclou Vanesa Vigara.
 

"El projecte és un pla de cures complet dirigit als pares i mares per quan tornen al seu domicili amb un o una pacient amb una malaltia complexa", diu Vanesa Vigara

Share it:

Related news

Related professionals

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.