Una infermera del Servei de Neonatologia de Vall d'Hebron, premiada en el Congrés d'ANECIPN

Vanesa Vigara, infermera del Servei de Neonatologia de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron, ha estat reconeguda amb el premi a la Millor Comunicació per un treball d'un pla de cures complet dirigit als pares i mares quan tornen al seu domicili amb un nen o una nena amb una malaltia complexa.

02/06/2022

El treball que Vanesa Vigara, infermera del Servei de Neonatologia de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron, va presentar es titula ‘Pla de cures i educació sanitària per a la família d'un pacient neonatal amb diagnòstic de síndrome de miastènia congènita greu’, i va rebre el reconeixement durant la celebració del XLI congrés de l'Associació Nacional d'Infermeria de Cures Intensives Pediàtriques i Neonatals (ANECIPN) en A Corunya.

"Aquest premi és per a tota la unitat, encara que jo hagi presentat el pla", diu Vanesa Vigara. "És un reconeixement al treball i l'esforç de tot l'equip. Jo l'única cosa que he fet ha estat ordenar i explicar el que estàvem fent en la unitat, presentar el pla de cures i, sobretot, l'educació sanitària a les famílies", afegeix.

En el treball es presenta un pla de cures estandarditzat perquè els pares amb nens o nenes amb malalties complexes o cròniques adquireixin els coneixements necessaris per poder realitzar les cures del nen o nena quan abandonin l'hospital. "El projecte és un pla de cures complet dirigit als pares i les mares quan tornen al seu domicili amb un o una pacient amb una malaltia complexa, que pot portar una traqueostomia o una gastrostomia i que necessita cures complexes. Volem empoderar als pares i mares perquè desenvolupin els hàbits necessaris i puguin cuidar del seu fill o filla a la seva casa", afirma Vanesa Vigara.

La iniciativa va sorgir quan es va fer l'educació sanitària a la família d'un pacient amb una miastènia congènita greu. "Ens vam adonar que era necessari ordenar tot el treball que estàvem fent amb pacients amb malalties complexes o cròniques i presentar-lo com un pla  d'educació sanitària a les famílies perquè sàpiguen com han d'actuar quan estiguin en el seu domicili", conclou Vanesa Vigara.
 

"El projecte és un pla de cures complet dirigit als pares i mares per quan tornen al seu domicili amb un o una pacient amb una malaltia complexa", diu Vanesa Vigara

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Professionals relacionats

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.