Recollim més de 3 tones de roba que seran destinades a programes de cooperació al desenvolupament

La roba recollida als contenidors de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron serà destinada per Humana Fundación Pueblo para Pueblo a l'ajuda a països africans.

20/07/2022

La recollida de roba usada en els contenidors instal·lats al Campus de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron ha permès recuperar 3.273 quilos de roba durant els sis primers mesos de l'any. Això equival a 13.000 peces de roba.

La principal destinació de la roba dipositada en els contenidors és la planta de preparació per a la reutilització que Humana té a l'Ametlla del Vallès (Vallès Oriental) i una petita part es ven a empreses de reutilització i reciclatge. La destinació de les peces tractades és:

• El 59% es destina a la reutilització: el 17% mitjançant les botigues de moda sostenible d'Humana i el 42% s'exporta, principalment a l'Àfrica per a comercialitzar-la, fer accessible la roba als països menys desenvolupats i generar-hi recursos per a la cooperació al desenvolupament.
• El 32% es troba en un estat que no en permet la reutilització i es ven a empreses de reciclatge perquè elaborin altres productes (mantes, aïllants o draps per a la indústria d'automoció).
• El 2% són residus impropis (plàstics, cartons, altres) que es posa en mans de gestors autoritzats corresponents.
• L'1% són residus que es destinen a valorització energètica.
• El 6% no es pot reutilitzar ni reciclar ni valorar energèticament i s'envia a un centre de tractament de residus per a disposició final.

El reciclatge d'aquestes 3 tones de roba, entre les que també s'inclou calçat, evita que s'emetin a l'atmosfera 20 tones de CO2.
 

Share it:

Related news

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.