Recollim més de 3 tones de roba que seran destinades a programes de cooperació al desenvolupament

La roba recollida als contenidors de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron serà destinada per Humana Fundación Pueblo para Pueblo a l'ajuda a països africans.

20/07/2022

La recollida de roba usada en els contenidors instal·lats al Campus de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron ha permès recuperar 3.273 quilos de roba durant els sis primers mesos de l'any. Això equival a 13.000 peces de roba.

La principal destinació de la roba dipositada en els contenidors és la planta de preparació per a la reutilització que Humana té a l'Ametlla del Vallès (Vallès Oriental) i una petita part es ven a empreses de reutilització i reciclatge. La destinació de les peces tractades és:

• El 59% es destina a la reutilització: el 17% mitjançant les botigues de moda sostenible d'Humana i el 42% s'exporta, principalment a l'Àfrica per a comercialitzar-la, fer accessible la roba als països menys desenvolupats i generar-hi recursos per a la cooperació al desenvolupament.
• El 32% es troba en un estat que no en permet la reutilització i es ven a empreses de reciclatge perquè elaborin altres productes (mantes, aïllants o draps per a la indústria d'automoció).
• El 2% són residus impropis (plàstics, cartons, altres) que es posa en mans de gestors autoritzats corresponents.
• L'1% són residus que es destinen a valorització energètica.
• El 6% no es pot reutilitzar ni reciclar ni valorar energèticament i s'envia a un centre de tractament de residus per a disposició final.

El reciclatge d'aquestes 3 tones de roba, entre les que també s'inclou calçat, evita que s'emetin a l'atmosfera 20 tones de CO2.
 

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.